TornadoTT

Yeni üye
24 Kas 2015
280
13
0
31
(6) Ankara
Sorum şu: Unreal engine 4 de basitçe 2 karakterin multiplayer şekilde oynaması için sadece 2 farklı clienttenmi bağlanmak gerekir?
İzlediğim videolardan anladığım kadarıyla ilk açılan client server diğer açılanlar multiplayer.Bu doğrumudur?
Sadece konu hakkında fikir almak için soruyorum.Ayrıntılı multiplayer seçeneklerinin olduğunun farkındayım ama basitçe bu nasıl yapılır?

Dedicated Server işaretli değilse ilk açılan hem Server hem de Client; sonrakiler Client olarak çalışır. Dedicated Server işaretli ise Editor, Dedicated Server; diğerleri Client olarak çalışır.

Her durumda ilk açılan Server olmuş oluyor.

cahitburak' Alıntı:
Dedicated Server işaretli değilse ilk açılan hem Server hem de Client; sonrakiler Client olarak çalışır. Dedicated Server işaretli ise Editor, Dedicated Server; diğerleri Client olarak çalışır.

Her durumda ilk açılan Server olmuş oluyor.

Anladım dostum peki mesela biz package oluşturup oyunu dağıttık 2 farklı bilgisayarda bu durum nasıl oluyor?

Yine eğer Dedicated Server kullanıyorsanız Dedicated Server için ayrı bir "build" almalısınız. Bu Server uygulaması sunucuda çalışan bir uygulamadır. Bu uygulamayı dağıtmaz, sunucuda servis gibi çalıştırırsınız.

Diğer türlü bildiğiniz bir oyun gibi "build" alırsınız, oyunu kim kurarsa onun IP'sine bağlanılır ve o Server olur.

cahitburak' Alıntı:
Yine eğer Dedicated Server kullanıyorsanız Dedicated Server için ayrı bir "build" almalısınız. Bu Server uygulaması sunucuda çalışan bir uygulamadır. Bu uygulamayı dağıtmaz, sunucuda servis gibi çalıştırırsınız.

Diğer türlü bildiğiniz bir oyun gibi "build" alırsınız, oyunu kim kurarsa onun IP'sine bağlanılır ve o Server olur.

Çok iyi anladım teşekkürler.
Sanırım Dedicated server olmadan daha mantıklı gibi.

cahitburak' Alıntı:
Ne istediğinize bağlı olarak değişir. Eğer Local Multiplayer istiyorsanız; evet, daha yaygın bir tercihtir.

Local Area Network istemiyorum.İstediğim uzaktan bağlanmak aynı ağdan değil.O zaman dedicated serveri tercih edicem sanırım.