Uyuşuk Aslan

Yeni üye
18 Şub 2019
32
1
0
(35) İzmir
Merhabalar. Ben Third Person ile FPS gibi fareyi hareket ettirdiğimizde karakterin de hareket etmesini istiyorum. Mesela fareyi sola kaydırdığımızda karakter de sola dönecek. Ama bunu Third Person'da yapmak istiyorum. Her türlü yardıma açığım. Teşekkürler :)

Uyuşuk Aslan' Alıntı:
Merhabalar. Ben Third Person ile FPS gibi fareyi hareket ettirdiğimizde karakterin de hareket etmesini istiyorum. Mesela fareyi sola kaydırdığımızda karakter de sola dönecek. Ama bunu Third Person'da ya
pmak istiyorum. Her türlü yardıma açığım. Teşekkürler :)
Annotation-2020-01-23-144935.jpg
" /
Bu şekilde yapabilirsin, öncelikle kendi karakterinde "character edit blueprint" girmen gerekiyor. Sonra macro oluşturman gerek, daha sonra ise görselde gördüğün node'ları uygula son olarak ise nerde kullanmak istiyorsan macro'yu oraya bağlaman yeterli olacaktır. Bu şekilde karakterin farklı animasyon geçişlerinde de uygulamanı mümkün hale getirecektir, tek yapman gereken macro'yu sonuna ekleyip yaw boolen değerini true olarak işaretlemendir. Umarım işini görür herhangi bir sorun olursa yazabilirsin..

note : Burada yaptığımız işlem karakterinin hareketini kısa yoldan etkilemektir. Bunun farklı yolları da vardır tabii, yalnız senin nerde uygulayacağına vb. şekilde etmenlere göre de değişir.
9105520133b489b83de0ecc76afb3e7a9ec937b06f5628761b86c280da21b2cfb010cca4.jpg