ululemr

Yeni üye
6 Mar 2015
201
23
0
36
(34) İstanbul Avrupa
fb.me
Arkadaşlar, oyundaki garajımın içerisindeki belirli bir yerde duran yazının üzerine, farenin sol tuşu ile bastığım zaman, kameranın o alana gitmesini ve o alanı göstermesini nasıl yapabilirim?

Mesela:

Garajın giriş kapısındayız;

Solda "Arabalara Bak",
Ortada "Var Olan Arabayı İncele",
Sağda "Modifiye"

şeklinde yazılar yazıyor ve bunlara bastığım zaman kamera pozisyonunun değişmesini istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir. :shy: :rolleyes:

Sadece kamera değiştirmek istiyorsan "Set View Target With Blend" ile yapabilirsin. İstediğin bir yere kamera koy ve "New View Target" kısmına bağla. Target'e ise Player Controller bağla. Yumuşak bir geçiş için Blend Time ve Blend Func ayarlarını kurcalayabilirsin.

MoyE96.png

Araştırdım fakat istediğim gibi videolar bulamadım. Ya da sanırım ne ne yazıp da arama yapacağımı bilemediğimden bulamadım. Tam olarak ne yazarak arama yapabilirim YouTube'ta?

Widget konusunda en temel seviyedir bu konu. Basit bir buton eventi ile yapılabilir. Butondan alınan veriyi başka bir yere aktarmak için Blueprintler arası iletişimi bilmek gerekir. Forumda BP'ler arası iletişim hakkında detaylı bir rehber mevcut.

Google'da Aramanız gereken anahtar kelimeler "Widget Button Event" gibi şeyler olabilir.

Garajım, göründüğü gibi bu şekilde. Şu şekilde de, normal bir text asset'ı ekledim. Şimdi bunları nasıl kameralara bağlayacağım? YouTube'ta bayağı inceledim ama bütün dersler hep ekrana sabit olan UMG-UI dersleri, benim istediğim ise bu şekil bir şey..

sU3p37u.jpg

Widget ile yapılabilir fakat şu an yazarak anlatmak oldukça güç olur. Özellikle yaptırmak istediğiniz olay Level Blueprint içindeyse dispatcher girecek işin içine. Oldukça uzayacak konu.

Farklı bir yolunu anlatayım.

Normalde collisionu olan herşeye tıklanabilir. Fakat basit bir Text Render'de collision bulunmamaktadır. Bu yüzden yeni bir Blueprint oluşturun. İçine Text Render ekleyin ve istediğinizi yazın. Daha sonra Box Collision ekleyin ve yazdığınız yazıyı içine alacak şekilde ayarlayın. Collision presets ayarlarını BlockAll olarak değiştirin.
LZ4bvJ.png

Event Graph kısmını açarak aşağıdaki eklediğim şekilde nodları yazın. Sonra kaydet ve kapat.
r6VOyB.png

Bu Blueprinti sahneye sürükle bırak. Level Blueprinti aç ve seçili haldeyken ve Click eventini bul. Artık istediğin olayı yaptırabilirsin.
77b6Qm.png

Yukarıda resimli olarak anlattığım şekilde yaparsan olur. Bir şeyi eksik veya yanlış yaptın sanırım. Olmasaydı bende de olmazdı. O görüntüleri bizzat ben aldım ve gayet güzel şekilde çalıştı. Adım adım aynısını uyguladığında çalışacaktır.

Şu an yapmaya çalıştığın sistemin 3-4 farklı yolu vardır ve attığın Widget Inderaction yöntemi de bunlardan biridir. Benim yukarıda anlattığım yöntemden daha karmaşıktır. Fakat yapabilirsen bu yöntemle de yapılır.

Arkadaş olayı açıklamış, 

Garajı görünce aklıma şu geldi:
qjlDX3.jpg

Bunu söylemek için gelmiştim gidiyorum  :D