ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
Yeni bir bilgisayar alacağım fakat şöyle bir çelişkide kaldım;

Pc konusuna ilgisi olanlar bilir,amd'nin yaptığı işlemciler hesaplama,render gibi işlemlerde fiyatından çok daha yüksek intel işlemcilerini yakalayabiliyor.

Motorun çoklu çekirdek desteği varmıdır?

Yani 8 çekirdeğide tam olarak kullanabilirmi?

Eğer motor bunlarda iyi bir iş çıkarıyorsa zen mimarisi bir işlemci alınabilir ileride.

(Lütfen konunun altına tam 8 çekirdek değil vs. yazmayın,biliyorum.)

Lightmass ve shader compile sırasında 8 çekirdekten 7'sini tamamen kullanır Unreal(4 çekirdekli işlemci ise 3'ünü) Yalnız AMD'nin çekirdek hızı genelde Intel'den düşük olduğu için çekirdek sayısının fazla bir getirisi olmuyor. Mesela i5 3570 4 çekirdek, FX 8350 8 çekirdek olmasına rağmen i5 daha üstün bir işlemci.

FX'ler ömrünü tamamladı zaten.

Eğer F/P bir zen işlemci gelirse alınabilir diye düşünüyorum.

Az önce okuduğum bir haberde intel 6xxx serisi işlemcilerin büküldüğünü okudum (soğutucunun yaptığı baskı işlemci ve anakarta zarar veriyor.),artık güvenemiyorum firmalara :huh:

Jacky' Alıntı:
Lightmass ve shader compile sırasında 8 çekirdekten 7'sini tamamen kullanır Unreal(4 çekirdekli işlemci ise 3'ünü) Yalnız AMD'nin çekirdek hızı genelde Intel'den düşük olduğu için çekirdek sayısının fazla bir getirisi olmuyor. Mesela i5 3570 4 çekirdek, FX 8350 8 çekirdek olmasına rağmen i5 daha üstün bir işlemci.

3570'in çekirdek hızı fx 8350'den daha düşük. Ayrıca fx 8350 overclock potansiyeli daha yüksek bir işlemci. AMD'nin tek sorunu mimarisi Intel'e göre daha zayıf, tek zayıf yönü de bu benim gözümde bu ikisi arasında.

Yine ek bilgi olarak AMD'nin 8 çekirdek diye piyasaya sürdüğü işlemcilerde 4 adet çekirdek var. Hyperthreading ile her çekirdek 2 çekirdek gibi davranabiliyor ve sanal olarak çekirdek sayısı 8'e çıkmış oluyor.

Sonuç olarak para sıkıntı değilse intel işlemciler daha mantıklı seçim mimarisinden dolayı :D

Pratiğe bakarsak şu anda Fx8350 kullanıyorum, performans gayet yeterli şu anda.

dyanikoglu' Alıntı:
Jacky' Alıntı:

3570'in çekirdek hızı fx 8350'den daha düşük. Ayrıca fx 8350 overclock potansiyeli daha yüksek bir işlemci. AMD'nin tek sorunu mimarisi Intel'e göre daha zayıf, tek zayıf yönü de bu benim gözümde bu ikisi arasında.

Yine ek bilgi olarak AMD'nin 8 çekirdek diye piyasaya sürdüğü işlemcilerde 4 adet çekirdek var. Hyperthreading ile her çekirdek 2 çekirdek gibi davranabiliyor ve sanal olarak çekirdek sayısı 8'e çıkmış oluyor.

Sonuç olarak para sıkıntı değilse intel işlemciler daha mantıklı seçim mimarisinden dolayı :D

Pratiğe bakarsak şu anda Fx8350 kullanıyorum, performans gayet yeterli şu anda.

(Lütfen konunun altına tam 8 çekirdek değil vs. yazmayın,biliyorum.)

Yazdığınız yazı yanlış anlaşılmaya açık.

Amd ile intelin kullandığı teknoloji birbirinden farklı.

Amd işlemcilerdeki tüm çekirdekler birbirinden bağımsız iş yapabiliyorken intelin sanal çekirdekleri bağımsız işlem yapamıyor,temel fark burada oluşuyor zaten.

Konuyu saptırmak gibi olmasın ama bu yazdıklarım burada yazanların bir kısmından daha yanlış ve alakasız değil.

İşin aslı şu; AMD çift silindirli, Intel ise tek silindirli, bu yüzden motor AMD ile daha çok beygir gücü üretirken; Intel ile daha fazla tork üretiyor. Bu yüzden ister 1600cc olsun isterse de 2000cc, sonuç olarak saatte 100 km hızı geçmeyeceksin; geçsen de bu seni varacağın yere 2 dakika erken götürecek.

cahitburak' Alıntı:
Konuyu saptırmak gibi olmasın ama bu yazdıklarım burada yazanların bir kısmından daha yanlış ve alakasız değil.

İşin aslı şu; AMD çift silindirli, Intel ise tek silindirli, bu yüzden motor AMD ile daha çok beygir gücü üretirken; Intel ile daha fazla tork üretiyor. Bu yüzden ister 1600cc olsun isterse de 2000cc, sonuç olarak saatte 100 km hızı geçmeyeceksin; geçsen de bu seni varacağın yere 2 dakika erken götürecek.

Araç örneği çok açıklayıcı olmuş :D

build ederken fx 6300ün tüm çekirdekleri dibine kadar kullanılıyor
çıkardığım projede oyun esnasında yine bütün çekirdekler kullanılıyor
unreal engine 4lü oyunlar erken gelse fxler hakkını teslim edecekmiş