ShaNexx

Yeni üye
10 Nis 2017
33
41
0
(3) Afyonkarahisar
Merhabalar arkadaşlar unity'de bulunan projemi unreal engine'de yapmaya karar verdim. Haliyle oradaki modelleri buraya aktaracağım. Ancak örneğin .obj uzantılı veya fbx uzantılı unity'de sorunsuz olan modelleri unreal engine'e aktardığımda. Bir sürü ufak parça oluyor. Modelin bütün hali olmuyor. Sebebi nedir acaba?

Sanıyorum modeller tek parça halinde değil. Örnek bir fbx ya da obj yollarsanız bakabilirim. Eğer durum bundan kaynaklıysa hangi modelleme programı kullanıyorsanız o programda objeleri tek parça haline getirip öyle export edin.

Edit: Modeli import ederken combine meshes diye bir seçenek var. Ona tıklayıp öyle import edin.

MephistophiA' Alıntı:
Sanıyorum modeller tek parça halinde değil. Örnek bir fbx ya da obj yollarsanız bakabilirim. Eğer durum bundan kaynaklıysa hangi modelleme programı kullanıyorsanız o programda objeleri tek parça haline getirip öyle export edin.

Edit: Modeli import ederken combine meshes diye bir seçenek var. Ona tıklayıp öyle import edin.

Hocam dediğinizi işaretledim bu sefer düzgün attı ancak ben parça parça olmasını istiyorum. Örneğin bir araba modeli var elimde bunun kendi zemini arabayla birlikte gelen ancak ben zaten bir zemine sahibinim bunun zeminini nasıl sileceğim?

3D modelleme programı ile silebilirsiniz. Onun dışında parça parça gelen modelleri kendiniz blueprint ile birleştirip tek parça halinde fbx olarak export edip tekrar import edebilirsiniz fakat çok uzun ve zor olabilir. En iyisi bir 3D modelleme programıyla açıp istediginiz parçayı silip tekrar export etmek.

MephistophiA' Alıntı:
3D modelleme programı ile silebilirsiniz. Onun dışında parça parça gelen modelleri kendiniz blueprint ile birleştirip tek parça halinde fbx olarak export edip tekrar import edebilirsiniz fakat çok uzun ve zor olabilir. En iyisi bir 3D modelleme programıyla açıp istediginiz parçayı silip tekrar export etmek.

Bunun motor üzerinde gerçekten bir olanağı yok mu? Unity'de seçtiğin bütün parçalarla oynama yapabiliryorsun.Baya kötü oldu bu.Teşekkürler.