Weinen

Yeni üye
1 Ağu 2015
8
0
0
Belirtilmemiş
Merhaba,ben oyun yapma konusunda aşırı hevesliyim.Yaklaşık 1 yıl önce unity ile başladım cryengine 3 ile filan devam ettim fakat hep bir yerde tıkandım.Şimdi UE e heves ettim sorum şu ki "Nasıl çizim tableti kullanmadan kendi modellerimi yaparım ya da yapabilir miyim?"

Çizim tabletine gerek yok. Max - blender - maya gibi gelişmiş modelleme programlarını kullanarak modelleme işini yapabilirsiniz. 
Burda bulunan konuya bir göz at derim. Kendini modelleme konusunda geliştirmek için youtube üstünden bir çok ders izleyebilir ve bir çok şey öğrenebilirsin.

Blender hakkında youtubedan bir kaç video izledimde bayağı sabır ve uğraş gerektiren bir program sanırım.Adam 80 dakikada 1 insan modeli çıkarttı.Sanırım blender etraftaki cisimler için uygun bir program.Peki karakter modelleme için hangi programı önerirsiniz?

Weinen' Alıntı:
Blender hakkında youtubedan bir kaç video izledimde bayağı sabır ve uğraş gerektiren bir program sanırım.Adam 80 dakikada 1 insan modeli çıkarttı.Sanırım blender etraftaki cisimler için uygun bir program.Peki karakter modelleme için hangi programı önerirsiniz?
Modelleme kolay bir iş değil. Emek harcamadan, sabır etmeden ve öğrenmeden bir şeyler yapamazsınız. 80 dakika bir karakter modellemek için çok ideal bir süre :) Organik modelleme işi biraz zordur. Karakter modellemek için size bir önceki attığım posta baksanız iyi olur. Orada 2 tane program mevcut fakat karakter için verilen programlar biraz kısıtlı. Yani blender, max gibi programlarda istediğiniz gibi modelleme yapabilirken; önerdiğimiz karakter modelleme programlarında sadece programa bağlı kalırsınız. 

Oyun yapımı ve modelleme işleri sabır ve uğraş ister. Tek başınıza çok büyük projelerden başlamayın derim. Sonradan hayal kırıklığı yaşarsınız ve bu işten soğursunuz. Küçük başlayın, kendinizi sürekli geliştirin.

Yani 2D den başlayıp sonradan işe alışmam gerekiyor sanırım.Peki Unreal Engine 2D platform oyunları yapmak için uygun mu?

2D olarak standart platform oyunları yapabilirim fakat iş 3D ye gelince ortaya güzel bir iş dökmek gerekli.Yani 2D de platform oyunları her türlü oynanabilir fakat 3D oyunlar sevilir ya da sevilmez.Ben işin başında emek harcayıp bir oyun yaptığımda sevilmezse bütün hevesimin kaybolacağından korkuyorum.

Weinen' Alıntı:
2D olarak standart platform oyunları yapabilirim fakat iş 3D ye gelince ortaya güzel bir iş dökmek gerekli.Yani 2D de platform oyunları her türlü oynanabilir fakat 3D oyunlar sevilir ya da sevilmez.Ben işin başında emek harcayıp bir oyun yaptığımda sevilmezse bütün hevesimin kaybolacağından korkuyorum.
Elbette eleştirenler olacak. Bu eleştirileri; diğer çalışmalarınızda daha iyi işler çıkartmak için motivasyon olarak düşünebilirsiniz.

Herhangi bir menfaat ve çıkar düşünmeksizin yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.Youtubedaki derslerinizi izleyerek kendimi geliştirmeye çalışacağım.

Weinen' Alıntı:
Herhangi bir menfaat ve çıkar düşünmeksizin yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.Youtubedaki derslerinizi izleyerek kendimi geliştirmeye çalışacağım.
Rica ederim, başka bir sorununuz olursa lütfen çekinmeden sorun. Fakat sorularınızı tek bir konu altında değil de her soruyu kendi bölümüne göre açarsanız başkaları içinde yardımcı olabilir. İyi forumlar dilerim!

Blender oldukça kullanışlı ve ücretsiz bir programdır, eğer kullanımıyla ilgili birkaç tutorial izler ve bol bol talim yaparsan çok rahat geliştirirsin kendini. 80 dakikada insan modeli baya kısa ayrıca, karakter gibi modellemesi karışık bir şeyi o kadar sürede tamamlamak bile büyük bir iştir.

Ayrıca insan modellemeyle uğraşmayı istemezsen ya da yaptığının yetersiz olduğuna kanaat getirirsen MakeHuman var, öneririm.