FuryPanda

Yeni üye
6 Mar 2016
19
0
0
(55) Samsun
Merhaba arkadaşlar eu4 e başlamayı planlıyorum son bir kaç gündür indirmeyi deniyorum ama daha önce  bu  konuda bahsettiğim hatayı alıyorum programın kendi sitesinden bi öneri buldum şuan onu deniyorum. Ama öncelikle bir oyun yapmaya başlarken öğrenmek istediğim şeyler var.Yapacağım oyunlar hep doğa-survival konulu oyunlar olacak yani daha çok doğal nesneler kullanacağım. Hangi modelleme programını öğrenmem lazım 3ds max? falan olur mu? Ayrıca rastgele harita oluşturucu, hayvan spawnlayıcı, craft gibi şeyleri yapmak için blue print olayları yetermi yoksa acil bir şekilde c++ öğrenmeye de mi başlamam lazım? Forumda biraz gezdiğimde hepinizin şahane şeyler yapabildiğinizi gördüm. Tavsiyelerinizi heyecanla bekliyorum

Bildiğim kadarıyla blueprint ile yazdıklarını yapabilirsin.
Ama ben sana c++ kullanmanı öneririm.

Modelleme için ben maya kullanıyorum internette baya ders var, programın arayüzüde güzel, karışık değil. Birkaç ders izledin mi çözersin hemen hemen.

Özellikle matematiğiniz iyi değilse ve programlama ana kariyeriniz değilse ben C++ hiç önermem.

Bununla birlikte 4.10 versiyonunda yeni bir araç çıkacak ve bu araç ile oluşturmuş olduğunuz BP kodları C++ kodlarına çevrilecek. Bu sayede performans neredeyse iyi bir C++ programcısının yazdığı kod kadar iyi olacak. Bunun bazı kısıtlamaları olacak elbette. BP ile yapılamayan işlemler gibi...

UE4 için BP olmazsa olmazdır. BP'ye yönlenin.