Merhaba bu ilk mesajım. Biraz geçmiş sorunun üstünden ama konuya başka bakacak kişiler olabilir diye yazıyorum. Sahnedeki toplam poligon sayısına göre tolerans gösterilebilir belki.
Şu an üzerinde çalıştığım projede TPS full dinamik ışıklandırmada 4-6 milyon poligon olan sahnelerde 80-90 fps alıyorum (1080p / Rx 5600 xt). Yer yer 9 milyon poligona kadar çıkıyor. Çim ve ağaçlar çok olduğu için early-z pass ı aktif ettim. Aktif etmeden önce 45-55 fps civarındaydı. Early-z pass aktf edince bu sefer su shaderlerine bakınca 75 fps e kadar düşüyor. Benim gözlemlediğim shader compexity poligon sayısından daha çok etkiliyor.
Sahneler sade ise gerçekçilik için 40-50k üzerine çıkmada sorun çıkmayabilir karakter için. Fikir olması için benim karakter 50-60k, çimler 0,2k, ağaçlar 25-30k, binalar 40-50k. Shaderlar biraz ağır çünkü 4 mevsim dinamik renkler ve yağmurda ıslaklık, kar yağdığında kar miktarının artması gerekiyor. Sahne 1 directional dinamik ışık, skylight ve volumetric fog ile aydınanıyor.
Daha düşük ekran kartlı sistemde test edemedim ama fikir olması için bendeki değerler böyle.