serhatwxe

Unreal MVP
3 Ocak 2016
317
1
54
28
(34) İstanbul Avrupa
Input kısmından eklediğim Josytick'e istediğim komutu veremediğimden widget kullanmayı tercih ediyorum. Widget kullandığım zaman ise malum ekran uyumsuzluğu denen illet ile karşılaşıyorum.

zyv2JO.jpg

Oan3yz.jpg

yj8Az9.jpg

6M7lyE.jpg

Allignment kısmından da kurcaladım diğer kısımdan da fakat istediğime ulaşamadım. Var mı öneriniz?

nonlinear' Alıntı:
Joysticke tam olarak ne yaptırmak istiyorsun biraz daha açarsan yardımcı oluruz

Zıplama butonunu Widget ekleyerek yapabiliyorum aslında.

Çalışan Widget:

PG4qQb.jpg

Çalışan Widgetin Blueprinti:
(Konu bu olmadığından detaya inmiyorum. Karakterin Blueprintinde Create Beginplay, create widget falan var. Widget çalışıyor tamamen çalışıyor.)

7QEkAr.jpg

Widget çalışıyor ama mobile ekranlarda ekran uyumsuzluğu olduğu için Joystick eklemek daha mantıklı fakat aynı zıplama butonunu bunda yapamıyorum.

Input:

17myg1.jpg

Oluşturduğum Joystick:

qy1YEV.jpg

Karakterin Blueprinti:

MR5Ek7.jpg

Nerede hata yapıyorum?

RGLYG6.png
[/url][/img]

Uyumsuzluktan kastını ilk başta anlamamıştım, ekran uyumu diye bir durum yok aslında, sen sabitlenmiş değer girersen hangi ekran boyutunda olursa olsun olması gerektiği yerde olur,

Fotoda en üstte anchor kısmında önce sabit noktanı belirleyeceksin, mesela örnekte butonu ben sol alt köşeye sabitlemişim, daha sonra position X-Y değerlerinden ziyade Alignment değerlerini girersen hem senin için animasyon vs. yaparken kolaylık olur hemde ekran türü seçmeksizin boyuta göre senin veridiğin değerler kadar ekranda yerini alır.

nonlinear' Alıntı:
RGLYG6.png
[/url][/img]

Uyumsuzluktan kastını ilk başta anlamamıştım, ekran uyumu diye bir durum yok aslında, sen sabitlenmiş değer girersen hangi ekran boyutunda olursa olsun olması gerektiği yerde olur,

Fotoda en üstte anchor kısmında önce sabit noktanı belirleyeceksin, mesela örnekte butonu ben sol alt köşeye sabitlemişim, daha sonra position X-Y değerlerinden ziyade Alignment değerlerini girersen hem senin için animasyon vs. yaparken kolaylık olur hemde ekran türü seçmeksizin boyuta göre senin veridiğin değerler kadar ekranda yerini alır.

Çok teşekkür ederim sayende sorun halloldu. 

Hazır seni yakalamışken bir soru daha sorayım. Eğer bunu joystick ile yapmaya çalışsaydım hatam nerede olurdu? Yukarıda input kısmında Gamepad Face Buton Buttom kısmında mı hata var yoksa karakterin blueprintinde mi çok merak ettim.

Amacın joystick i tuş gibi kullanmaksa malesef yaptığın işlemler seni bir sonuca götürmez, mobil joystick için kolun üstüne basma gibi bir fonksiyon yok. gerçek joysticklerdeki face buttonları da atıyorum PS  X O gibi biz zaten bunları widget üzerinde button atayarak oluşturuyoruz