kinglord34

Aktif üye
7 Ocak 2017
261
30
28
Belirtilmemiş
Arkadaşlar mobil platformlar için tasarladığım projemin boyutunu düşürmek için project settingsden birçok ayar yaptım.Bu ayarlardan bir tanesi sanırım FOG ayarlarını kapattı.Haritaya fog attığımda fog hiçbir işe yaramıyor.Harita kapkaranlık gözüküyor.Fog ayarlarını eski hale getirebilmem için ne yapmam lazım?

Selamlar,

Project settings e girip üstten fog diye aratırsan ilgili seçenekler gelecektir zaten çok fazla yok, deneyerek bile bulabilirsin ancak, mobil oyun ve fog biraz çapraz düşmüyor mu birbirine dersin? Boyut kadar performansta önemli biliyorsun ve emin olmamakla birlikte mobilde height fog destekleniyor mu ondan bile pek emin değilim. İlla ki bir fog ihtiyacın var ise fake fog hazırlaman daha mantıklı olur gibime geldi tabii ki sen bilirsin.

iyi çalışmalar dilerim...

Dostum ilgin için teşekkür ederim.Normalde fog sorunu çekmiyordum ama project settingsden birtakım ayarlar yaptıktan sonra fog sorunu çekmeye başladım.Project settingsde dediğin işlemleri tek tek daha önceden yapmıştım fakat bi işime yaramadı.
Fake fog nasıl hazırlanıyor biraz aydınlatır mısın beni?

kinglord34' Alıntı:
Dostum ilgin için teşekkür ederim.Normalde fog sorunu çekmiyordum ama project settingsden birtakım ayarlar yaptıktan sonra fog sorunu çekmeye başladım.Project settingsde dediğin işlemleri tek tek daha önceden yapmıştım fakat bi işime yaramadı.
Fake fog nasıl hazırlanıyor biraz aydınlatır mısın beni?

Karakterin içinden geçmeyeceği fog lazım ise https://www.artstation.com/lisavettas/blog/1A1W/fake-volumetric-fog-tricks-for-ue4

İçinden geçeceği fog lazım ise 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
  yalnız burada particle kullanacaksın yani bu da mobil cihazları zorlayacaktır.

Her halikarda draw distance ayarlamanı tavsiye ederim, pc ye oranla özellikle mobilde draw distance olmazsa olmaz gibi birşey, particle da spawnı az tutup draw distance ı kısa tutarsan her fog içine girişinde diğerini kaldırarak gpu veya cpu nun yükünü azaltabilirsin, denemedim fog ihtiyacım olmadı ama ne kadar low poly o kadar ekmek mobilde biliyorsun ::)

iyi çalışmalar dilerim...

5NBvDR.png

Dostum benim yaşadığım sorun tam olarak bu.Bu konu hakkında fikrin var mı?

Skysphere i silmişsin onun yüzünden gözüküyor, zaten levelin boş, default new level açarsan veya skysphere eklersen sorun olmadığını göreceksin.

Kolay gelsin