nazim

Cezalı Üye
2 Tem 2016
394
31
0
(6) Ankara
Arkadaşlar ben oyunumdaki karakterleri ve animasyonlarını mixamo fuse'den yapıyordum.2017 yılına girdiğimizde mixamo, (Unreal Engine 4 .fbx) uzantısını kaldırdı.Bu yüzden bende tasarladığım karakterleri ve içindeki animasyonları .fbx formatında indirmek zorunda kalıyorum ve UE4'e atarken sıkıntı çıkıyor.Animasyonlar bozuk geliyor.Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

nazim' Alıntı:
Arkadaşlar ben oyunumdaki karakterleri ve animasyonlarını mixamo fuse'den yapıyordum.2017 yılına girdiğimizde mixamo, (Unreal Engine 4 .fbx) uzantısını kaldırdı.Bu yüzden bende tasarladığım karakterleri ve içindeki animasyonları .fbx formatında indirmek zorunda kalıyorum ve UE4'e atarken sıkıntı çıkıyor.Animasyonlar bozuk geliyor.Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

2 gün önce yaklaşık 15 tane animasyon indirip, UE4'e aktardım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Nasıl bir sorun yaşıyorsun tam olarak?

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler.Karakteri ve animasyonlarını resimdeki gibi import ediyorum ve en alttaki hatayı alıyorum.

41Qda0.png

Mo2zD6.png

Skeletonu "UE4_Mannequin_Skeleton" seçtiğim zamanda en aşağı resimdeki hatayı alıyorum.

vXV0yR.png

OVNWaQ.png

Aynı sorunu ben de farkettim, UE4 için olan seçeneği kullanarak Unreal Engine'ın iskelet yapısına uygun bir biçimde .fbx çıktısı alabiliyorduk, şimdi iskelet sistemini kendisine göre oluşturduğundan pek çok şeyi kendimiz ayarlamak zorunda kalıyoruz.

kinglord34' Alıntı:
fbx for unity (.fbx)de deneyin

Yine aynı hataları alıyorum.

Tanhu' Alıntı:
Aynı sorunu ben de farkettim, UE4 için olan seçeneği kullanarak Unreal Engine'ın iskelet yapısına uygun bir biçimde .fbx çıktısı alabiliyorduk, şimdi iskelet sistemini kendisine göre oluşturduğundan pek çok şeyi kendimiz ayarlamak zorunda kalıyoruz.

Peki bu import hatalarını nasıl düzeltebiliriz hocam bu konu hakkında bir fikriniz var mıdır?

@Nazim
Önce iskeleti aktaracaksın, sonra o iskelet için bir Animation BP oluşturup bunu kontroller ile birleştireceksin. Ondan sonra da bütün animasyonları (Mixamo'dan ama) aktardığın iskelete uygun şekilde import edeceksin. Yani Mixamo'nun animasyonunu ancak Mixamo'nun iskeletine sorunsuz kurabilirsin, UE'nin iskeletine kuramazsın hata verir.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bu tarz dersler bulabilirsin Youtube'da, anlatsam da görmeden yeterince anlayamazsın ben anlayamamıştım, orada yapılanları uygula.

Tanhu' Alıntı:
@Nazim
Önce iskeleti aktaracaksın, sonra o iskelet için bir Animation BP oluşturup bunu kontroller ile birleştireceksin. Ondan sonra da bütün animasyonları (Mixamo'dan ama) aktardığın iskelete uygun şekilde import edeceksin. Yani Mixamo'nun iskeletini ancak Mixamo'nun iskeletine sorunsuz kurabilirsin, UE'nin iskeletine kuramazsın hata verir.

Bu tarz dersler bulabilirsin Youtube'da, anlatsam da görmeden yeterince anlayamazsın ben anlayamamıştım, orada yapılanları uygula.

Yardımınız için çok teşekkürler.Deneyeceğim.

Tanhu' Alıntı:
@Nazim
Önce iskeleti aktaracaksın, sonra o iskelet için bir Animation BP oluşturup bunu kontroller ile birleştireceksin. Ondan sonra da bütün animasyonları (Mixamo'dan ama) aktardığın iskelete uygun şekilde import edeceksin. Yani Mixamo'nun animasyonunu ancak Mixamo'nun iskeletine sorunsuz kurabilirsin, UE'nin iskeletine kuramazsın hata verir.

Çok teşekkür ederim denedim ve oldu.Sorunu yaşayanlar için :

Arkadaşlar ilk başta Mixamo'nun sitesinden karakterimizi ve animasyonumuzu .fbx olarak indiriyoruz.Daha sonra karakterimizi UE4'e import edip Skeleton kısmından temiz bir skeleton seçiyoruz.İmport işlemini yaptıktan sonra animasyonlarınızı yaptığınız karakterin skeletonun içine atın.

nazim' Alıntı:

Karakterin fbx uzantılı olan iskelete sahip olması gerekiyor birdaha import et mixamoya sonra indir onu kullan.O yüzden hata veriyor.