usen

Yeni üye
27 Eki 2015
121
2
0
(6) Ankara
www.ufuksen.com
Arkadaşlar unrealin kendi form sayfasında olduğu bizim forumda'da mimari görselleştirme kısımları açılmalı diye düşünüyorum.

Bu sayede sadece benim gibi görselleştirme iile uğraşan kişiler çalışmalarını o kısımda yayınlayabilirler.

Birkaç yıldır mimari konusunda unreal sektörde büyüme konusunda ilerleme kaydediyor, bende açıkcası unreali bu konuda öğrenmeye çalışıyorum.

Mimari konuda uğraşırken,

* Kaplama ayarları
* Kamera hareketleri
* Detaylı ışık ayarları gibi bir takım temel öğeler unreal içinde bizim görselleştirmede yeterli düzeyde çalışma çıkarmamıza olanak tanıyor açıkcası.

Bazı mimari görselleştirme görselleri ekliyorum örnek olması açısından. (not: çalışmalar bana ait değildir.)

Kendi forumunun Mimari görselleştirme kısmı :  https://forums.unrealengine.com/forumdisplay.php?63-Architectural-Visualization

l9458r.jpg

V6BWGv.jpg

vRyWl4.jpg

Resmi forumdaki ArchViz bölümü bile gereksiz bir bölüm iken buraya da açmanın bir anlamı yok bence. Bitmiş olan veya üzerinde çalışmakta olduğunuz projelerinizi Projeleriniz ve yayınlanan Projeler bölümlerinde rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Onun dışında mimari sunumlarda en çok karşılaşılan aydınlatma ve materyaller üzerine sorulan sorular da herkesin faydalanabileceği bilgiler olduğu için Render bölümünde sorulmalı.

Kullanıcı için sorun olmaz ama daha sonra bu görselleştirme işi çoğaldığı ve gönderi fazlalaştığı için sizin için taşıma problemi oluşabilir, o bakımdan öneride bulunmuştum. :)