BlackSoul

Yeni üye
1 Ağu 2016
4
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhabalar ben taşlara metaryel eklemek istiyorum fakat nereden bulabilirim. Adminin paylaştığı sitelerin mantığını pek anlayamadım .tif olarak indirtiyor ve bunu ue4 kabul etmiyor. Bana yardım edebilirmisiniz. Modelleme içinse hangi programlar daha iyi bir bina , ekipman modellemek için

J20DNn.png

Genelde blender kullanıyorlar diye biliyorum fakat ben 3ds MAX kullanıyorum bir arkadaşım ise Cinema 4d kullanıyor yani anladığım kadarıyla sana hangisi kolay geliyorsa veya hangisi işini görücekse o program da modelleyip sonra unreale atman senin için daha uygun olucaktır diye düşünüyorum

akarazad07' Alıntı:
Genelde blender kullanıyorlar diye biliyorum fakat ben 3ds MAX kullanıyorum bir arkadaşım ise Cinema 4d kullanıyor yani anladığım kadarıyla sana hangisi kolay geliyorsa veya hangisi işini görücekse o program da modelleyip sonra unreale atman senin için daha uygun olucaktır diye düşünüyorum

C4D'yi 1 sene falan kullandım fakat blender veya 3ds MAX gibi bir sonuç görmedim. Blender veya 3ds MAX kullanıcam gibi fakat 3ds MAX'ta yaptığın örnekleri gösterebilirmisin. Blenderderla kıyaslicamda.

hydrogenx' Alıntı:
Starter Conter içerisinde bulunun materyallerden kullanabilirsin. Veya UE4 sitesinden ücretsiz material pack indirebilirsin. Linki takip ederek ulaşabilirsin: https://www.unrealengine.com/marketplace/gametextures-material-pack

Teşekkürler

BlackSoul' Alıntı:
akarazad07' Alıntı:

C4D'yi 1 sene falan kullandım fakat blender veya 3ds MAX gibi bir sonuç görmedim. Blender veya 3ds MAX kullanıcam gibi fakat 3ds MAX'ta yaptığın örnekleri gösterebilirmisin. Blenderderla kıyaslicamda.

hydrogenx' Alıntı:
Starter Conter içerisinde bulunun materyallerden kullanabilirsin. Veya UE4 sitesinden ücretsiz material pack indirebilirsin. Linki takip ederek ulaşabilirsin: https://www.unrealengine.com/marketplace/gametextures-material-pack

Teşekkürler

https://www.youtube.com/channel/UCnhLGXORFA080hsEjTIXwtQ burada gördüğün bütün projeleri bi abimle beraber yaptık ben modellemeyi yapardım o unreal işine bakardı şimdi o şirketten ayrıldığım için iş başa düştü bende unreal öğrenmeye çalışıyorum ama burada 10 larca unrealdan yapılmış video var dilediğine bakabilirsin son 2 3 video hariç hepsinde beraber çalıştık :)

Soldaki sadece bir material örneği. Sağdaki parlak olan şey ise "Reflection". Yani en basit haliyle yansımalar ve bunları kontrol edebileceğiniz araç diyebiliriz.

Hangi alanı nasıl ve ne kadar etkileyeceğini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. İsterseniz yansıma etkisini artırıp azaltabiliyorsunuz. Tüm haritayı kaplayacak şekilde büyütebilir veya boyutunu küçük tutarak sadece belli noktalara etki eden birden fazla Reflection kullanabilirsiniz.

Örn: Güneş ışığının ev içerisindeki yansıma etkisi için ayrı, dışarıdaki su birikintisinin yansıma efekti için ayrı Reflection kullanılabilir.