dyanikoglu

Unreal MVP
5 Kas 2015
399
93
28
106
Belirtilmemiş
Şöyle anlatayım, üst üste duran iki tane silindir var. Allttaki silindir sürekli olarak Z ekseninde biraz yukarı ve biraz aşağı doğru hareket ediyor. Alttaki aşağı inerken üstündeki silindir havada asılı kalıyor gravity ve physics aktif olmasına rağmen. Ancak bir şey dokunursa düşüyor. Bunun sebebi nedir? Ne denediysem düzeltemedim...

cahitburak' Alıntı:
Bunlar farklı "Actor"ler mi, aynı "Actor" içinde farklı "Component"ler mi? Hierarşik olarak ilgileri varsa bu durumla benim de başım belada diğer türlü "Wake Rigid Body" yöntemini deneyebilirsin. "Actor" ne zaman duruyorsa o zaman çağırabilirsin; "Begin Play", "Tick", "Overlap", "Hit"...

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/BlueprintAPI/Physics/WakeRigidBody/index.html

Event tick'e hareket ettirmeyecek kadar küçük bir force ekledim. Dedim ya cisme bir etki olduğu an geri düşüyor diye, düşüyor artık force'un etkisiyle. Böyle çözdüm az önce  :D

dyanikoglu' Alıntı:
Event tick'e hareket ettirmeyecek kadar küçük bir force ekledim. Dedim ya cisme bir etki olduğu an geri düşüyor diye, düşüyor artık force'un etkisiyle. Böyle çözdüm az önce  :D

Belki biliyorsundur, fizik hesaplamalarını minimize etmek için kullanılmayan/hareketsiz kalan "Rigidbody" uyutulur, sendeki sorun bu galiba. Başka türlü çözebilmen gerek, "Always Awake" gibi bir ayarı vardır.

Bu arada ben evden Epic ile ilgili hiçbir şeye (answerhub, wiki, docs, launcher,...vb) giremiyorum bir kaç gündür, o yüzden bakamadım. İş yerinden girebiliyorum, evden giremiyorum. O yüzden bakamıyorum dökümantasyona...

cahitburak' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Belki biliyorsundur, fizik hesaplamalarını minimize etmek için kullanılmayan/hareketsiz kalan "Rigidbody" uyutulur, sendeki sorun bu galiba. Başka türlü çözebilmen gerek, "Always Awake" gibi bir ayarı vardır.

Bu arada ben evden Epic ile ilgili hiçbir şeye (answerhub, wiki, docs, launcher,...vb) giremiyorum bir kaç gündür, o yüzden bakamadım. İş yerinden girebiliyorum, evden giremiyorum. O yüzden bakamıyorum dökümantasyona...

Boş vaktimde bakacağım o ayara, teşekkürler  :)