enoes241

Cezalı Üye
6 Haz 2015
84
2
0
(38) Kayseri
3dgta.tk
Arkadaşlar Ue4 Fps proje oluştur deyip açtınız ve sağa sola sarı top atan fps karakteriniz oldu.
Bu karakter fizik efekti açık olan bi kutuya ateş ettiğinde kutuyu sarsıyor düşürüyor kısaca fizik efekti war. Ben bu efekti TPS oyunumdaki silah için kullanmak istiyorum. Ateş ettiğim zaman fizik hareketleri açık olan objelere çarpsın onları hareket ettirsin. Bunu nasıl yapabilirim ?

enoes241' Alıntı:
Arkadaşlar Ue4 Fps proje oluştur deyip açtınız ve sağa sola sarı top atan fps karakteriniz oldu.
Bu karakter fizik efekti açık olan bi kutuya ateş ettiğinde kutuyu sarsıyor düşürüyor kısaca fizik efekti war. Ben bu efekti TPS oyunumdaki silah için kullanmak istiyorum. Ateş ettiğim zaman fizik hareketleri açık olan objelere çarpsın onları hareket ettirsin. Bunu nasıl yapabilirim ?

bence firstperson daki karakterin blueprint ini incelemelisin ordada mermiler top olsada küpleri oynata biliyor kolay gelsin

enoes241' Alıntı:
Phyrexian' Alıntı:
Fiziği aktif olmasını istediğiniz objelerin "Simulate physics" özelliğini aktif etmeniz lazım.

hocam mermiye fiziği veriyorum fakat hiçbirşey olmuuor

Mermiye değil çarpacağı objelerde "Simulate Physics" açmanız gerekiyor.

Ayrıca mermi ve çarpacağı objelerin "Collider"ları olması gerekiyor.

dyanikoglu' Alıntı:
enoes241' Alıntı:
hocam mermiye fiziği veriyorum fakat hiçbirşey olmuuor

Hocam ben bunu yıkılma efekti için kullanacağım.Colliderların tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum.

enoes241' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Hocam ben bunu yıkılma efekti için kullanacağım.Colliderların tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Şu Video'ya bir göz atın belki işinize yarar. Bir de collision için Şuna. işinize yaramazsa tekrar yazarsınız ama tam olarak neyi yapamadığınızı iyice açıklayın.

KralArsla10' Alıntı:
enoes241' Alıntı:
Şu Video'ya bir göz atın belki işinize yarar. Bir de collision için Şuna. işinize yaramazsa tekrar yazarsınız ama tam olarak neyi yapamadığınızı iyice açıklayın.

Hocam colider dediğin collison muydu ? Onu yaptım. Fps default template'te çalışıyor. sarı topu atıyorum nesneleri kırıyorum fakat iş silaha gelince sonradan blueprintle eklediğimiz silahlar fizik çalıştırmıyor.
Elimde Tps hazır level war. içinde silahlar war. Ben blueprintten çok anlamadığımdan bi türlü o silahlara fiziği yapamadım.

https://studio.youtube.com/#/video/x1-KuDAFitk/analytics/tab-overview/period-4_weeks

Bak karşımdaki AI bile çalışıyor bendeki silah çalışmıyor

enoes241' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:

Hocam colider dediğin collison muydu ? Onu yaptım. Fps default template'te çalışıyor. sarı topu atıyorum nesneleri kırıyorum fakat iş silaha gelince sonradan blueprintle eklediğimiz silahlar fizik çalıştırmıyor.
Elimde Tps hazır level war. içinde silahlar war. Ben blueprintten çok anlamadığımdan bi türlü o silahlara fiziği yapamadım.

https://studio.youtube.com/#/video/x1-KuDAFitk/analytics/tab-overview/period-4_weeks

Bak karşımdaki AI bile çalışıyor bendeki silah çalışmıyor
Anladığım kadarıyla farklı silahlar ekliyorsun ve onları kullanamıyorsun. Eğer öyleyse tavsiyem yaptığın tüm ayarları gözden geçirmendir, blueprint bazı eksik ayarlama veya yanlış bir ayara dokununca düzgün çalışmayabilir. Şuna
göre ayarları falan iyice bir gözden geçirin belki bir şey engelliyordur mesela collision eklemişsinizdir o engelliyordur yani buna benzer etmenler olabilir dikkatlice gözlemlerseniz eminim hatayı bulursunuz attığınız link açılmıyor bu arada. Eğer yine olmazsa bir kaç görsel atmanız diğer kullanıcılarında yardımını almanızı kolaylaştırır.