Akif

Cezalı Üye
14 Haz 2016
15
-10
0
(16) Bursa
Merhabalar Arkadaşlar.
Bayağıdır hayalimde olan bir oyun yapmaktı.A
Aklımdada özgün düşünceler hikayeler falan var.
Bir oyun dizebilirsem çok güzel olur.

Buralarda yeniyim.
Hergün bol bol sorular sormayı planlıyorum. :D
Admin arkadaşta gördüğüm üzere üyelerle birebir diyaloğa giriyor. Havalı adminlerden değil yani.  :)
Ayrıca MyBB çok güzel bir seçim olmuş. Forum mükemmel duruyor.

Soru : 

Blender kullanıyorum. 1-2 günlük falanım. Programın az tutorial larını izledim. Birazda kendim kullandım. Videolarda falan çatır çutur şeyler yapıyorlar ben arabanın tekerleği için 1 hafta uğraşıyorum.  :D 
Kısacası program bana çok ağır geldi. Doğru düzgün kullanamıyorum. Bi ara haritada kayboldum yaptığım dandik arabayı dakikalar sonra zor buldum.  :(
Bana başka bir program gerek. Olmadı korsan deneriz. Ama düzgün kasmayacak ağır olmayan hoş arayüzlü biraz prof. ( her işi görmesi, yarı yolda bırakmaması açısından böyle diyorum ) bir program lazım. Maya düşünüyorum fakat 4 GB HDD alanı çok geldi bana.

Unreal Engine 4 ü ise çok rahat bir şekilde kullanıyorum. Daha öncede yüklemiştim bu yüzden birazcık deneyimliyim. Çokta yabancı bi program değil. 2 gündür bu işlerle uğraşıyorum ve Unreal i hemen çözdüm fakat mesela en ufak şeyde tutorial izlememiz gerekiyor mesela nasıl yaptığım silahı oyuna eklerim, nasıl koşarım nasıl eğilirim vs. 

Yinede iyi olsun. Türkçe kaynak yok gibi. 1 kaç kanal videolar paylaşmış ama tektük. yetersiz. 

Program önerilerinizi bekliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Blender'a Unreal Engine tarafından destek verilmiyor. Blender'in içinde Export File özelliği var. Onunla dosyayı .FBX haline getiriyorsun. Sonrada Unreal Engine'ye atıyorsun ama yinede hata veriyor. 2 adet yaptığım tasarımın hiçbirinide oyuna ekleyemedim. Aslında ekliyor ama değişik korkunç bir hal alıyor tasarım.

Hoş geldiniz.

Akif' Alıntı:
ÖNEMLİ NOT: Blender'a Unreal Engine tarafından destek verilmiyor.

Geçen sene(ondan önceki sene de olabilir, tam hatırlamıyorum) Epic Games Blender'a 10bin dolarlık bağışta bulundu fbx pipeline'ını toparlasınlar diye. Bahsettiğiniz sorunlar da sizden kaynaklanıyor gibi. Blender kullanmıyorum ama ölçüler, transform resetleme(Max'de Reset XForm diye geçer) gibi şeylere dikkat etmek lazım.

Jacky' Alıntı:
Hoş geldiniz.

Akif' Alıntı:
ÖNEMLİ NOT: Blender'a Unreal Engine tarafından destek verilmiyor.

Geçen sene(ondan önceki sene de olabilir, tam hatırlamıyorum) Epic Games Blender'a 10bin dolarlık bağışta bulundu fbx pipeline'ını toparlasınlar diye. Bahsettiğiniz sorunlar da sizden kaynaklanıyor gibi. Blender kullanmıyorum ama ölçüler, transform resetleme(Max'de Reset XForm diye geçer) gibi şeylere dikkat etmek lazım.

Ben henüz programda pek bir şey bilmiyorum. Yani ilk 3D Modelleme deneyimimide şimdi yaşıyorum. Az önce bi tutorial buldum sandalye yapıyor adam. Adam ne yapıyorsa aynısını yaptım. Mükemmelde oldu denebilir ama Rendere gelince siyah çıktı herşey. Onuda boşverdim FBX e çevirip exportladım yine Unreal Engine ye yükledim yine hata verdi. Ama objeyi haritaya ekledim problem yok. Gayet normal görünüyor. Bi tek Texture um çıkmamış heralde. 

Onun dışında internetteh bulduğum bir arabayı da FBX ile ekledim yine hata.. hatta bi sayfa dolusu falandı hata bilgisi.

@Phyrexian . . 

Sen bakıver bari. :)

Akif' Alıntı:
Jacky' Alıntı:
Hoş geldiniz.

Ben henüz programda pek bir şey bilmiyorum. Yani ilk 3D Modelleme deneyimimide şimdi yaşıyorum. Az önce bi tutorial buldum sandalye yapıyor adam. Adam ne yapıyorsa aynısını yaptım. Mükemmelde oldu denebilir ama Rendere gelince siyah çıktı herşey. Onuda boşverdim FBX e çevirip exportladım yine Unreal Engine ye yükledim yine hata verdi. Ama objeyi haritaya ekledim problem yok. Gayet normal görünüyor. Bi tek Texture um çıkmamış heralde. 

Onun dışında internetteh bulduğum bir arabayı da FBX ile ekledim yine hata.. hatta bi sayfa dolusu falandı hata bilgisi.

@Phyrexian . . 

Sen bakıver bari. :)

Bir ekip kurmayı planlıyorum. Yaşım 16. Bende sizin gibiyim programa alışıyorum. Özel mesaj olarak iletişime geçebiliriz. Cevabınızı bekliyorum

Akif' Alıntı:
Blender kalitesizmiş. Varsayımım doğru çıktı.

Akif bey,
Binlerce insanın farklı işler(Mimari çizimler,modellemeler,animasyonlar...) için kullandığı,verimli ve basit bir programı böyle birden kesip atmayın lütfen.Ben de kullanıyorum,ve benim modellemelerimde herhangi bir sıkıntı olmuyor.Modellemenizin siyah çıkmasının nedeni Uv map yapmamanızdan kaynaklanabilir.(Bilmiyorum,Uv map nedir biliyor musunuz? 2 gündür bakıyorum ddediğiniz için söylüyorum.)
2. olarak siz daha burda korsan da olabilir diyorsanız Eyvah! Siz bir developer olmak istiyorsunuz,Hiç doğru değil.Lütfen korsan kullanmayın.Eğer modellemenizi başka programda yapmak istiyorsanız bazı modelleme programlarının öğrenciler için sunduğu sadece öğrenim için olan sürümleri var onları kullanın işi büyütünce lisans satın alırsınız.
3. olarak eğer hata log unu buraya atarsanız sorun daha net bir şekilde anlaşılır,arkadaşlar ona göre yardım etmeye çalışır.
Vesselam,Hayırlı Sahurlar. :)
Not: Bu arada her program profesyoneldir.Sizin kullanmanıza ve ne kadar profesyonelleştiğiize bakar iş :) )

Sünnetçi97' Alıntı:
Akif' Alıntı:
Blender kalitesizmiş. Varsayımım doğru çıktı.

Akif bey,
Binlerce insanın farklı işler(Mimari çizimler,modellemeler,animasyonlar...) için kullandığı,verimli ve basit bir programı böyle birden kesip atmayın lütfen.Ben de kullanıyorum,ve benim modellemelerimde herhangi bir sıkıntı olmuyor.Modellemenizin siyah çıkmasının nedeni Uv map yapmamanızdan kaynaklanabilir.(Bilmiyorum,Uv map nedir biliyor musunuz? 2 gündür bakıyorum ddediğiniz için söylüyorum.)
2. olarak siz daha burda korsan da olabilir diyorsanız Eyvah! Siz bir developer olmak istiyorsunuz,Hiç doğru değil.Lütfen korsan kullanmayın.Eğer modellemenizi başka programda yapmak istiyorsanız bazı modelleme programlarının öğrenciler için sunduğu sadece öğrenim için olan sürümleri var onları kullanın işi büyütünce lisans satın alırsınız.
3. olarak eğer hata log unu buraya atarsanız sorun daha net bir şekilde anlaşılır,arkadaşlar ona göre yardım etmeye çalışır.
Vesselam,Hayırlı Sahurlar. :)
Not: Bu arada her program profesyoneldir.Sizin kullanmanıza ve ne kadar profesyonelleştiğiize bakar iş :) )

Programı inceledim. Her program profesyonel değildir. (bence)  Yani arayüzden tutta özelliğine kadar değişiyor. Uv map nedir bilmiyorum. Program yeteri kadar sinirlerimi bozdu. Fazla kurcalamadım şuan bi köşede duruyor. Korsan kullanıyorum malesef. Maya kullanıyorum şuan. Blenderdan kat kat daha iyi. Arayüzü çok hoş çabuk kavrıyorsun. Hata logunu falan hiç bilmiyorum. Hata vermiyor ki. Render bitiyor ve simsiyah ekran öylece. Sizede hayırlı sahurlar.

Ha birde, edit mode ve object mode nedir? Maya'da edit mode a nasıl geçilir? Object mode a nasıl geçilir? Söylerseniz aşırı iyi olur.  :)
Birde geçtiğimizi nasıl anlarız?

Ben henüz blenderdan bir sorun yaşamadım doğrusu, pratik ve ücretsiz değerli bir program. Hemen vazgeçmeyin derim, son sürümleri deneyin.

Akif' Alıntı:
Son sürüm zaten. İkinci bir şans vermeyeceğim.

İkinci bir şans vermemeniz blender için bir kayıp değil,istediğinizi kullanın,ama bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin,

Bu konuyu 2-3 ay sonra başka birisi okuyacak belki,kim bilir?

Bu arada iyi bir sandalye yaptım,renderde siyah çıktı nasıl bir tanımlamadır?

Nerde render aldında siyah çıktı?

Yanına ışık koyduğuna,uv açıp materyal verdiğine ve hangi modda göründüğünü bildiğine emin misin?