stannum

Yeni üye
12 Tem 2015
3
0
0
(6) Ankara
Merhabalar. Öncelikle site cidden çok yararlı teşekkür ediyorum herkese.
Unreal Engine 4 öğrenmeye çalışıyorum. Bilgisayar mühendisliği birinci sınıfı bitirdim ikiyim şuanda sormak istediğim ilk soru blueprinte mi dalayım yoksa kodlama ile yapsam daha iyi olur mu?
İkincisi örneğin kendi karakterimi yaratmak istediğim zaman 3dmax,blender vs. programlara ihtiyaç duyar mıyım yoksa onuda motorda yapabilirmiyim?
Son sorum ise bu işi kapmış arkadaşların ne kadar sürede bunu çözdüğü ve takımları(eğer varsa) kaç kişiden oluşuyor veya kaç kişiden oluşmalı?

Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.
C++ ile başlarsanız tabi daha iyi olur bu sizler için. Blueprint sonuçta C++ referansı sayesinde çalışmakta. Motor üstünden karakter veya bir asset yaratmanız mümkün değil. İşe yarayan ücretsiz programlar ve kaynaklar için liste burada bulunan linkte mevcut.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.
C++ ile başlarsanız tabi daha iyi olur bu sizler için. Blueprint sonuçta C++ referansı sayesinde çalışmakta. Motor üstünden karakter veya bir asset yaratmanız mümkün değil. İşe yarayan ücretsiz programlar ve kaynaklar için liste burada bulunan linkte mevcut.

Teşekkürler. Ben zaten bilgisayar okuduğum için c++ mecburen öğrenmem gerekecek bu sene c# öğrendik.Bu yüzden sormuştum.

Merhaba,

Kaan'ın da bahsettiği gibi Blueprintler ve C++ birlikte çalışmakta, yani herşeyi C++ ile yapacağım deseniz de Blueprint'lerle de illaki çalışmanız gerekecek bir noktada. O yüzden istediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Hızlı bir giriş ve test çalışmaları yapmak için Blueprint'lerle başlamayı tavsiye ederim.

Jacky' Alıntı:
Merhaba,

Kaan'ın da bahsettiği gibi Blueprintler ve C++ birlikte çalışmakta, yani herşeyi C++ ile yapacağım deseniz de Blueprint'lerle de illaki çalışmanız gerekecek bir noktada. O yüzden istediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Hızlı bir giriş ve test çalışmaları yapmak için Blueprint'lerle başlamayı tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim cevapladınız. Birde adam akıllı bir projeye başladığımda kaç kişi olmalı takımda ?

stannum' Alıntı:
Çok teşekkür ederim cevapladınız. Birde adam akıllı bir projeye başladığımda kaç kişi olmalı takımda ?

Malesef bu konuda hiçkimse size kesin bir rakam veremez. Yapmak istediğiniz oyunun türü, boyutu, oyunu bittirmek istediğiniz zaman dilimi ve bütçe gibi konular gereken ve çalıştırabileceğiniz kişi sayısını etkiler o yüzden önce bir planlama yapıp ona göre takım kurmanız daha iyi olur. Eğer oyun yapımında yeni ve oyun motoruna pek aşina değilseniz ilk önce ufak tefek projelerle kendinizi geliştirirseniz zorlukları görerek kime, ne kadar ihtiyacınız olacağını daha iyi kestirebilirsiniz.