XCUE

Yeni üye
4 Eki 2017
3
0
0
(35) İzmir
Herkese iyi çalışmalar dilerim,

Aranıza yeni katıldım ve sizinle fikirlerimi paylaşıp öneri ve eleştirilerinizi almak istiyorum.Öncelikle kendimi tanıtayım, 21 yaşında başarısız bir üniversite öğrencisiyim( ki gerçek bir başarısızlık okulda 4. yılım olmasına karşı 3 yıldır sınıfta kalıyorum  :D ), son 3 yılım siber güvenlik alanında geçti ve bilgisayarla tanışmam 6 yaşımda alınan masaüstü cihazımla oldu. Sistemi güçlü bir bilgisayar edinmem ve 4-5 aylık kısmi boş zamanım olduğu için (birazda siber güvenliğe ara vermek için) uzun süredir aklımda olan bir mobil platform projesini hayata geçirmek için adımlarımı hızlandırdım. 

Oyunun genel hatları hikaye odaklı ortaçağ rpg türünde olucak. Grafiksel ve oynanış açısından god of war 2 ve skyrim tarzı birşey harmanlamak istiyorum. Modelleme için blender öğrenmeye başladım ve oyunda kullanmayı düşündüğüm modelleri kısmen hazırladım( yazının sonuna örnek eklerim). Kodlama kısmında c# ve python orta düzey tecrübem var. 

Android odaklı düşündüğüm ve kaliteli grafikler olması açısından unreal engine mantıklı olur diye düşündüm ve gerekli program kurulumlarını gerçekleştirdim. Oyunu tamamen tek başıma yapmayı düşünüyorum fakat ilerleyen süreçte ne olur bilinmez. Bu noktada sizlerden ricam mobil bir skyrim için unreal engine de ilerlemem için kaynak tavsiyesi istiyorum. Her türlü yorum öneri ve görüşlerinizi okumaktan büyük zevk duyarım, saygılarımla.

XEq0Nj.png

QpYaNG.png

Mag022.png

Merhaba, topluluğa hoş geldin. Oyun geliştiricisi, Modellemeci veya 3B Sanatçı olmak için herhangi bir lisans eğitimini tamamlamanıza gerek yok.

Android için oyun geliştirmeyi düşünüyorsanız Unreal'den kesinlikle uzak durun.

Her iki motoru da büyük ölçüde kullanmış biri olarak Unity'e yönelmenizi öneririm.

Kaynak olarak Udemy üzerinden Unreal Engine C++ kursunu satın alabilirsiniz, ara sıra 10 $'a düşüyor fiyatı kampanya ile, kampanyayı yakalayabilirseniz buradan başlamanızı tavsiye ederim.

dyanikoglu' Alıntı:

Her iki motoru da büyük ölçüde kullanmış biri olarak Unity'e yönelmenizi öneririm.

Kaynak olarak Udemy üzerinden Unreal Engine C++ kursunu satın alabilirsiniz, ara sıra 10 $'a düşüyor fiyatı kampanya ile, kampanyayı yakalayabilirseniz buradan başlamanızı tavsiye ederim.

Tam olarak neden android için önermiyorsunuz ue4 u ?

XCUE' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Tam olarak neden android için önermiyorsunuz ue4 u ?

- Optimizasyon için Unity'e göre ekstra zaman harcamanız gerekecek
- Oyunun paketlenmiş hali Unity'de yapacağınız aynı projeye göre gözle görülür şekilde daha büyük olacak
- Mobil oyunlar daha küçük çaplı projelerdir, Unreal Engine ile C++ kodu yazmaktansa Unity ile c# yazmak daha mantıklı. C++ kodunu debug etmek, ikidebir yediğiniz crash'leri tespit etmek çok zamanınızı alır. Bunların önüne geçmek için yazacağınız kodu iyi planlamanız gerek, mobil oyun için böyle bir planlama bence gereksiz, o sebeple Unity daha iyi bir tercih.
- Çıkaracağınız prototip Unreal'de kesinlikle daha çok vaktinizi alır. Unity'de hemen bir script yazıp oyundaki objeye koymakla, Unreal'de blueprint oluşturup, C++ kodunu parent olarak ekleyip oradan devam etmek, sonra her kod değişikliğinde 15-20 saniye compile süresi beklemek arasında oldukça zaman farkı var. Unity size zaman kazandırır.
- Unreal'in blueprintlerine mobil oyun yapacaksanız olduğunca az dokunmanız gerekecek, optimizasyon konusunda sıkıntılara yol açabilir fazlaca blueprint kullanmanız. Fakat, blueprintlere eninde sonunda dokunmanız gerekecek, çünkü C++'da yazdığınız kodlarda bulunan değişkenlerin değerlerini illaki bir şekilde blueprintler ile kontrol etmek isteyeceksiniz compile süresini azaltmak için.

Daha bu liste uzar gider, çok üst düzey bir mobil proje yapmayı düşünmedikçe Unreal'i kesinlikle tavsiye etmem, Unity ile oyunu çok kolay şekilde prototipleyip oradan devam edebilirsiniz geliştirmeye.