Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Merhaba , 2D SideScroller bir oyun yapıyorum ve meele attack kısmı kafamda oluşmadı.3d bir projede iskelete kılıcı vererek birçok şeyi kılıç içinde hallediyorduk fakat bunu 2d de nasıl yapacaz kafamda canlanmadı.

pzyBGo.gif

elimde buna benzer bir vurma animasyonu var.F tuşuna bastığımda karakter bu animasyonu yapıyor fakat ben vurma işini nasıl yapacağımı çözemedim.

Leralonde' Alıntı:
Merhaba , 2D SideScroller bir oyun yapıyorum ve meele attack kısmı kafamda oluşmadı.3d bir projede iskelete kılıcı vererek birçok şeyi kılıç içinde hallediyorduk fakat bunu 2d de nasıl yapacaz kafamda canlanmadı.

uUu49lp.gif

elimde buna benzer bir vurma animasyonu var.F tuşuna bastığımda karakter bu animasyonu yapıyor fakat ben vurma işini nasıl yapacağımı çözemedim.

Bu tamamen size kalmış. Seçenekleriniz şöyle olabilir.

Saldırı animasyonu oynarken, karakter ile etkileşen diğer karakter(ler)in karaktere uzaklığını kontrol edip yön tayini de yaparak damage uygulayabilirsiniz.
Karakterin ön tarafındaki bir bölgeye ek bir collider ekleyip(silahı örtmesine gerek yok, karakter colliderın 1/3ü kadar bir box bile iş görür), saldırı olduğunda bu collider ile etkileşimde olan diğer karakterlere damage uygulayabilirsiniz.

Not: Örnek olarak verdiğiniz gif gözükmüyor.

Cevap için teşekkür ederim , benimde aklıma ilk olarak collier olayı gelmişti ama onu silahla birlikte hareket ettirmeyi düşünmüştüm o da biraz zahmetli gelmişti.