kerem kismet

Yeni üye
10 Kas 2015
6
0
0
(6) Ankara
Merhaba

karakteri tutoriallardaki gibi keyframelerle, belirlenen bir path'de yürüttüm. 
fakat istiyorum ki. 
karaktr oraya geldikten sonra yere yatsın. ya da idle'e geçsin. ya da otursun. ikinci animasyona geçsin.  
bunun için matinee'de ikinci aniamsyonu da ekledim.  gayet güzel oldu. 

fakat ikinci animasyona bir anda geçiyor. 
yumuşak geçmesi için blend yapmak gereksitiğini seziyorum :)
ama matinee'den yapılabilir mi bulamadım.

çok teşekkürler!

Matinee içinde kameradan kameraya yumuşak geçiş yapamazsınız, fakat Matinee içinde bir Event Track kullanarak belirlediğiniz Event key'ler ile Set View Target with Blend fonksiyonunu kullanıp kamerayı değiştirebilirsiniz.

Ek bilgi olarak :
Ben 2 parça animasyon arasında geçiş yapmak için ( özellikle iki animasyon arasında yönde veya hızda bir fark varsa); geçiş karelerini aynı TRACK' da ana animasyondan ayırıyorum ( matinee içinden ) sonra animasyon hızlarını ayarlıyorum ( yine matinee içinden ) . Bu yöntem ile daha temiz bir geçiş sağlıyorum ama yine bire bir blend gibi olmuyor tabi ki.

çok teşekkürler!

aslında ben skeletalmesh'lerin animasyonlarını kastetmiştim. unreal terminolojim zayıf olduğu için olmuş olmalı kusura bakmayın :(

ama camera geçişlerini ve kurgu nasıl yapılır onu da arada kapmış oldum  :D

normalde character için olsa, skelatal animasyondan animayona gçeiş ( walk'tan idle'a meselaa ) sanırım blendshape'lerle filan ypaılıyor. 
peki matinee'ye attığımız skelatal animasyonlar arasında nasıl yumuşak geçiş yapaibliriz?

Pardon, soruyu okurken kafa başka yerdeydi sanırım. :)

Skeletal Mesh için bir Anim BP yaratıp Blend fonksiyonları aracılığıyla geçiş yapabilirsiniz sanırım. Blend parametrelerini bir değişkene atayıp, bu değişkenlerin Details panelinden Expose to Matinee seçeneğini aktif hale getirirseniz Matinee içinden de kontrol edebilirsiniz.

çok teşekkürler bu işimi görür! yani en basitinden bi adam yürüdü. sonra durdu etrafına baktı sonra tekrar yürüdü.  bu geçişlerin yumuşak olması için iş akışı anim BP den mi geçmektedir? öyleyse anim BP öğrenmeden olmayacak sanırım.

ama keşke matineede biraz üst üste bindirince trackleri filan blend yapabilseydi ::)
normal video programlarında filan oldugu gibi..
sanırım unreal3'de varmış bu özellik. 
https://answers.unrealengine.com/qu...ny-way-to-blend-two-anim-track-in-matine.html

Evet, UDK da vardı. Yakında Sequencer denilen yeni bir animasyon aracı kullanıma sunulacak editör içinden(henüz tamamlanmamış halini 4.10 sürümünde kullanmaya başlayabilirsiniz). Matinee'den daha kullanışlı bir sistem olacak ve Matinee'nin eksiklerini de bununla kapatmaya başlayacaklar artık.