usen

Yeni üye
27 Eki 2015
121
2
0
(6) Ankara
www.ufuksen.com
Merhaba arkadaşlar bir kaplamayı oluşturduğumda (ilk resimde) ve bunu instance yaparak çoğaltığım zaman (2 nci resimde) parametresine normal map'inde değişitirilebilmesini eklemek istiyorum.

Nasıl yapabilirim ?
J6gZ3J.jpg

48Jj0A.jpg

Phyrexian' Alıntı:
Param2D node'unu denediniz mi normal map olarak?

Süpersin, oldu :shy:

Kullanmak isteyen arkadaşlar olursa Uwmap ayalama, diffuse ,normal ve roughness map ekleme aşağıdaki gibi yaptım.

0L50kV.jpg

Peki birşey sormak istiyorum, daha detaylandırırsak eğer texcoordinat kısmınıda parametreye ekleyebilirmiyiz ?

usen' Alıntı:
Peki birşey sormak istiyorum, daha detaylandırırsak eğer texcoordinat kısmınıda parametreye ekleyebilirmiyiz ?

Aynı şekilde constant olarak çarptığınız değer yerine Scalar Parameter ile çarparak bunu sağlayabilirsiniz. Tüm parametreleri 'Param' yazıp görebilirsiniz. Scalar, Vector2, Vector3, TextureParameter2D, TextureParameter2D... gibi seçenekler aklıma gelenler.

cahitburak' Alıntı:
usen' Alıntı:

Aynı şekilde constant olarak çarptığınız değer yerine Scalar Parameter ile çarparak bunu sağlayabilirsiniz. Tüm parametreleri 'Param' yazıp görebilirsiniz. Scalar, Vector2, Vector3, TextureParameter2D, TextureParameter2D... gibi seçenekler aklıma gelenler.

Scalar
Vector VS gibi bunların anlamlarını ve ne iş yaptıklarını nasıl öğrenebiliriz ?

Sözlük varmı bu konuda ?