gorkemerol

Yeni üye
12 Ocak 2016
7
0
0
(6) Ankara
Merhabalar,

Foruma yeni üye oldum. Programla da sizlerle de yeni tanışıyorum. 

İki sorum olacak başka sahnedeki materyalleri kendi sahneme nasıl çekebilirim ? Yani hazır malzeme oluşturup kendime çizimlerimde sürekli olarak bunları nasıl kullanabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim şu sıralar tıkandığım bir konu. 

İkinci olarak merak ettiğim kaplamaları yaparken obje üzerinde nasıl kaplamayı genişletip daraltabiliriz ? 3Dsmax bilenler varsa daha değişik bir tabirle nasıl uwmap yapabilirim ? 

Sevgiler...

İlk soruyu anlamadım açıkçası.

İkinci soru için material içerisinde kullandığın texture'un UV'sine "TextureCoordinate" node'unu bağla ve içerisindeki UTiling, VTiling değerlerini büyült yada küçült oranlı olarak. Bu sayede material'ini istediğin boyuta getirebilirsin obje üzerinde. 3ds max ile yapılacak bir iş yok burada, unreal üzerinden yapılıyor bu işlem.

Projeler arası materyal, texture, vs. kullanımından bahsediyorsanız kullanmak istediğiniz materyalleri seçip sağa tıklayın > Asset Actions > Migrate. Diğer projenin Content klasörünü gösterip tamam deyin, bu kadar.

Jack, 

Dediğiniz şekilde malzemeyi atıyorum fakat öbür sahnenin içine girip materyali atmaya çalıştıgımda malzeme top'un üzerinde gözükürken tıkladıgımda kaybolarak boş materyal şeklini alıyor sebebi nedir acaba ?

2. Olarak bu malzeme üstünde kaplama genişliği ve uzunlugu ile nasıl oynayabilirim ?

Evet direk olarak projenin içerisindeki starter content adlı klasöre kopyalıyorum materyal ve textureler geliyor klasör olarak fakat malzemeye sahnede tıkladıgımda kayboluyor maalesef obje ustune atamıyorum ve duzenleyemıyorum

gorkemerol' Alıntı:
Jack, 

Dediğiniz şekilde malzemeyi atıyorum fakat öbür sahnenin içine girip materyali atmaya çalıştıgımda malzeme top'un üzerinde gözükürken tıkladıgımda kaybolarak boş materyal şeklini alıyor sebebi nedir acaba ?

2. Olarak bu malzeme üstünde kaplama genişliği ve uzunlugu ile nasıl oynayabilirim ?

unrealaatarken projelerde materıallerın standart olmasına ozen gosterın texture kaplaam varsa standart metarıal uzerınde olsun sonra fbx olarak attıgınızda dırek kaplamayla gelır materıalın ayarını unrelda yaparsınız