dumbbell

Cezalı Üye
29 Ocak 2016
117
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhabalar bugün bazı matematiksel fonksiyonlardan, ne işe yaradıklarından hangi parametreleri aldığından bahsedeceğiz. Eklemek istediğiniz fonksiyon olursa yorum olarak atabilirsiniz.

Lerp: A ile B arasında Alpha değerine oranla değer alır. Alpha 0 ile 1 arasında olmalıdır. Örneğin A=0 B=100 Alpha = 0.5 olursa dönecek değer 50 olacaktır. 
bbqG2V.jpg


FInterp: İki float değer arasında smooth bir geçiş sağlamak için kullanılır. Current o anki Targer ise geçiş yapılacak değerdir. Delta Time kavramı çok önemli. Delta Time bir karenin gerçekleşme hızıdır. Peki ne işe yarıyor bu Delta Time. Şu işe yarıyor düşük FPS ve yüksek FPS alınan bilgisayarlar arasında değer farkı oluşmasın diye. Örneğin bir uçak yaptınız D tuşuna bastığınız zaman iki bilgisayar arasındaki 2 saniyelik katedilen yol farklı olacaktır. Bu yüzden değerler Delta Time ile çarpılarak bu sorun ortadan kaldırılır. Get World Delta Seconds bize bu değeri verir. Son olarak Interp Speed iki değer arasındaki geçiş hızıdır.
81qdok.jpg
 
nrzWaa.jpg


Aynı şekilde Color,Vector,Rotation gibi birçok interp fonksiyonu bulunmaktadır. Temelde yaptığı iş tamamen aynı sadece değer geçiş yaptığı değişken tipi farklıdır.
v4kpDD.jpg


Map Range Clamped: İki farklı değer aralığını bir birine dönüştürmeye yarar. Örnekle daha iyi anlaşılacaktır. Örneğin karakterinizin canı 0 ile 250 arasındayken size 0 ile 1 arasında değer gerekiyor Progress Bar için. Bu gibi durumlarda bu fonksiyon kullanılır. Aynı şekilde 0 ile 1 arasındaki değeri başka bir değer aralığına da çevrilebilir. Value kısmından o anki değeri In Range A ve In Range B kısmından değer aralığını Out Range A ve Out Range B kısmından ise dönüştürmek istenilen değer aralığı girilir.
mLOkn1.jpg