usen

Yeni üye
27 Eki 2015
121
2
0
(6) Ankara
www.ufuksen.com
Merhaba Arkadaşlar,

izlediğim bir videoda hem post process volume hemde Lihght mass importance volume kullanıldı, Lihght mass importance volume in amacı nedir ?

şimdiden Teşekkürler.

ZJjy7Z.jpg

Kaba tabiriyle Engine'e şunu söylemiş oluyoruz.

Projemdeki bu lightmass varya işte en önemli ışıklandırma yaratmak istediğim yer bu Lightmass'ın içindeki bölge.

Engine'de ne yapıyor tabii ki Build işleminde bu lightmass denilen bölgeye daha çok önem veriyor. :)

Biraz da makara düzeyinde bir anlatım olsun istedim :)

Build yaparken o kare bölgeye odaklanılıyor,önemli ışık bilmemne bölgesi yani :)

Openworld olmayan oyunlarda gidilemeyen uzak bölgelerdeki ışıkların kalitesini düşürerek performanstan kazanç sağlayabilirsin mesela.

nurisural' Alıntı:
Kaba tabiriyle Engine'e şunu söylemiş oluyoruz.

Projemdeki bu lightmass varya işte en önemli ışıklandırma yaratmak istediğim yer bu Lightmass'ın içindeki bölge.

Engine'de ne yapıyor tabii ki Build işleminde bu lightmass denilen bölgeye daha çok önem veriyor. :)

Biraz da makara düzeyinde bir anlatım olsun istedim :)

Daha farklı ifade edilemezdi de zaten ;).

Tam olarak Lightmass Importance Volume dışındaki Lightmass'ların aydınlatması 1 foton çarpması sonucu, diğerleri yaptığınız ayarlamalara göre birden çok sayıda foton çarpması sonucu hesaplanır. Kısaca LIV dışında kalan Ligtmass Indirect Lighting içermez.