mustafasahinfb

Yeni üye
1 Ağu 2015
131
12
0
(34) İstanbul Avrupa
ÇÖZÜLDÜ
Oval gölge sorunu çözümü ;
jacky : Nesnelerin lightmap çözünürlüğünü arttırmanız gerekli. Objeyi static mesh editörde açın ve Lightmap Resolution parametresine daha yüksek bir değer verin. Varsayılan değer 64'tür. Objenin boyutuna göre 128, 256, 512 veya 1024 değerlerini deneyin.
Play'e bastıktan sonra mekan içine girememe sorunu :
jacky :Mekan için motorun otomatik olarak atadığı collision box'tan kaynaklanıyor sorun. Collision box'ları ya modelleme programınızda yapıp import edebilirsiniz veya static mesh editör içinde box, capsule veya cylinder kullanarak yapabilirsiniz. Veya komplex objeler için yine static mesh editör içinde collision bölümünden Remove Collision deyin, ardından Details paneli > Static Mesh Settings > Collision Complexity parametresini Use Complex Collision as Simple olarak değiştirin. Bu yöntemlerin kendine göre avantaj ve dezavantajları var ama detaya giremeyeceğim şimdi.

BSP'lerle çalıştığınız zaman da durum tam tersi olacak, yani lightmap çözünürlüğü değerini düşürmeniz gerekli.
Herkese selamlar, UE4 e ilk adım attığımdan beri şu sorundan muzdaribim.
Build işlemini yaptığım zaman hangi kalite ayarında olursa olsun gölgeler hatalı (oval gibi) çıkıyor. UVmap ta sorun yok. En basit modelde de denedim, kendi çizimlerimde de denedim sonuç görsellerdeki gibi. Yine hatalı. Yardımınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum, teşekkürler. :)
7bbvjY.jpg

gAAoQ5.jpg

Nesnelerin lightmap çözünürlüğünü arttırmanız gerekli. Objeyi static mesh editörde açın ve Lightmap Resolution parametresine daha yüksek bir değer verin. Varsayılan değer 64'tür. Objenin boyutuna göre 128, 256, 512 veya 1024 değerlerini deneyin.

BSP'lerle çalıştığınız zaman da durum tam tersi olacak, yani lightmap çözünürlüğü değerini düşürmeniz gerekli.

Jacky' Alıntı:
Nesnelerin lightmap çözünürlüğünü arttırmanız gerekli. Objeyi static mesh editörde açın ve Lightmap Resolution parametresine daha yüksek bir değer verin. Varsayılan değer 64'tür. Objenin boyutuna göre 128, 256, 512 veya 1024 değerlerini deneyin.

teşekkürler ancak 2048 yaptım o bile aynı sonucu verdi. Sorun farklı galiba. Başka sitelere baktım da bende yabancı dil yok. Çözmüşler mi nasıl çözmüşler anlayamadım.  :s

site 1
site 2
site 3

İlk 2 linkte de cevap veren benim. :p Şimdi şu aklıma geldi, Preview kalitesinde mi build yapıyorsunuz yoksa Production mı?(Production olmalı en yüksek kalitede lightmapler için) Bir de Settings bölümünden Engine Scalability Settings'e bakın ve Epic olarak ayarlandığından emin olun.

Jacky' Alıntı:
İlk 2 linkte de cevap veren benim. :p Şimdi şu aklıma geldi, Preview kalitesinde mi build yapıyorsunuz yoksa Production mı?(Production olmalı en yüksek kalitede lightmapler için) Bir de Settings bölümünden Engine Scalability Settings'e bakın ve Epic olarak ayarlandığından emin olun.

Hadi ya :D Productionda alıyodum zaten, ama epic ayarı hiç yokmuş. Epic yapıp sonrasında resolution ayarını 512 yaparak denedim, sonuç önceki halinden daha iyi çıktı. Sonrasında 2048 i denedim, 512 nin aynısı çıktı. Yani Aranan mükemmel sonuca bi türlü ulaşamadım. UVmapı gözden geçirsem iyi olacak, bu arada başka tavsiyeleriniz versa merakla bekliyor olacağım, teşekkürler tekrardan :)

Hocam Allah Razı olsun. :) Sorun çözüldü.
Kastettiğiniz "Lightmap Resolution" sekmesini yerine "Min Lightmap Resolution" ile uğraşıyormusum. 512 değerini girdiğim "Lightmap Resolution" muş. Hafif düzelmişti zaten. Sonra 2048'i "Min Lightmap Resolution"a girmişim. :D Epic meselesi de çok iyi oldu. Bilmiyordum onu. Çok teşekkürler. :) Peki biz bu programın oluşturduğu lightmapı farklı kaydedebiliyormuyuz ?

VLLPZn.jpg

Mekan için motorun otomatik olarak atadığı collision box'tan kaynaklanıyor sorun. Collision box'ları ya modelleme programınızda yapıp import edebilirsiniz veya static mesh editör içinde box, capsule veya cylinder kullanarak yapabilirsiniz. Veya komplex objeler için yine static mesh editör içinde collision bölümünden Remove Collision deyin, ardından Details paneli > Static Mesh Settings > Collision Complexity parametresini Use Complex Collision as Simple olarak değiştirin. Bu yöntemlerin kendine göre avantaj ve dezavantajları var ama detaya giremeyeceğim şimdi.

Jacky' Alıntı:
Mekan için motorun otomatik olarak atadığı collision box'tan kaynaklanıyor sorun. Collision box'ları ya modelleme programınızda yapıp import edebilirsiniz veya static mesh editör içinde box, capsule veya cylinder kullanarak yapabilirsiniz. Veya komplex objeler için yine static mesh editör içinde collision bölümünden Remove Collision deyin, ardından Details paneli > Static Mesh Settings > Collision Complexity parametresini Use Complex Collision as Simple olarak değiştirin. Bu yöntemlerin kendine göre avantaj ve dezavantajları var ama detaya giremeyeceğim şimdi.

Hocam çok sağolun, çözümleri ilk mesaja ekliyorum. Her seferinde yeni konu açmaktansa buradan bazı takıldığım noktaları sormaya devam etmek istiyorum.
İmport ile yüklediğimiz modeli "sürükle bırak" yöntemi ile sahneye bırakmaktan başka yöntem var mı? Yani mesela ben bir evin modelini parça parça atmak istiyorum ama sürükle/bırak ile üzerine denk getirene kadar epeyce sıkıntı çekiyorum. Otomatikman sahne merkezine atmanın bir yolu falan var mı? umarım anlatabilmişimdir.

Combine mesh i kapatırsan import ederken,parca parca impot olur

surukle birak yaptiginda hersey yerinde olur ve parcalari secebilirsin.

Ekran klavyesi eziyet..

Sürükle-bırak yaptıktan sonra Location değerlerini 0,0,0 yaparsanız modeller modelleme programında neredeydilerse oraya yerleşir.
Bu arada yeni konu açmaktan çekinmeyin. Her soru kendi bölümünde(Render, Tasarım-İçerik, vs.) olursa daha iyi olur.