Herkese selamlar, UE4 e ilk adım attığımdan beri şu sorundan muzdaribim.ÇÖZÜLDÜ
Oval gölge sorunu çözümü ;
jacky : Nesnelerin lightmap çözünürlüğünü arttırmanız gerekli. Objeyi static mesh editörde açın ve Lightmap Resolution parametresine daha yüksek bir değer verin. Varsayılan değer 64'tür. Objenin boyutuna göre 128, 256, 512 veya 1024 değerlerini deneyin.
Play'e bastıktan sonra mekan içine girememe sorunu :
jacky :Mekan için motorun otomatik olarak atadığı collision box'tan kaynaklanıyor sorun. Collision box'ları ya modelleme programınızda yapıp import edebilirsiniz veya static mesh editör içinde box, capsule veya cylinder kullanarak yapabilirsiniz. Veya komplex objeler için yine static mesh editör içinde collision bölümünden Remove Collision deyin, ardından Details paneli > Static Mesh Settings > Collision Complexity parametresini Use Complex Collision as Simple olarak değiştirin. Bu yöntemlerin kendine göre avantaj ve dezavantajları var ama detaya giremeyeceğim şimdi.
BSP'lerle çalıştığınız zaman da durum tam tersi olacak, yani lightmap çözünürlüğü değerini düşürmeniz gerekli.
Build işlemini yaptığım zaman hangi kalite ayarında olursa olsun gölgeler hatalı (oval gibi) çıkıyor. UVmap ta sorun yok. En basit modelde de denedim, kendi çizimlerimde de denedim sonuç görsellerdeki gibi. Yine hatalı. Yardımınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum, teşekkürler.