Arkadaşlar bir mekan modellemesi yaptım fakat lightmap sorunu vardı. Lightmap çözünürlüğünü artırdım şuan hiçbir sorun kalmadı. Ama merak ettiğim şey lightmap'in oynanışa etkisi olur mu kasma vs gibi?
alpery' Alıntı:Arkadaşlar bir mekan modellemesi yaptım fakat lightmap sorunu vardı. Lightmap çözünürlüğünü artırdım şuan hiçbir sorun kalmadı. Ama merak ettiğim şey lightmap'in oynanışa etkisi olur mu kasma vs gibi?
Jacky' Alıntı:Lightmap boyutunun son kullanıcı için tek dezavantajı disk boyutudur. Onun dışında lightmap boyutu, lightmap ayarları, vb. en çok yapımcıyı etkiler; RAM kullanımı ve build süresi açısından.
alpery' Alıntı:Yardımınız için teşekkür ederim. Lightmap sorununu bir mekanın odalarını tek tek yapıp import ederek çözebilirmiyim? Yani obje büyüklüğü lightmap'i etkiler mi?
Jacky' Alıntı:alpery' Alıntı:Yardımınız için teşekkür ederim. Lightmap sorununu bir mekanın odalarını tek tek yapıp import ederek çözebilirmiyim? Yani obje büyüklüğü lightmap'i etkiler mi?
Etkiler. Objenin ekranda kapladığı alan ne kadar fazla ise en iyi kaliteye ulaşabilmek için gereken lightmap çözünürlüğü de o kadar artar. Mesela bir evi tek parça olarak import edip 4096 çözünürlükte lightmap kullansanız bile sonuç güzel görünmeyecektir. Bütün eve 4096x4096 çözünürlüğünde tekrarlanmayan bir texture verirseniz o texture ın kalitesi nasıl düşüyorsa lightmap çözünürlüğü için de aynı mantık geçerli. Ama bir kahve fincanına 16 çözünürlük bile yetecektir kamerayı bardağın içine sokmadığınız sürece... Bu nedenlerden ötürü her duvarın ayrı parça olması genelde en iyi yöntemdir.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.