omer.hatay

Üye
2 May 2019
182
14
18
26
(34) İstanbul Avrupa
Milyon farklı kombinasyon ile milyon farkı modeli denedim ama ne zaman lighting build yapsam gölgeler çarpık çurpuk, kalitesiz, olması gereken yerde gölge yok olmaması gereken yerde gölge var. Nereye sorsam, nereye baksam herkes aynı şeyi söylüyor. "Lightmap resolution düşük" İstersem 16k yapayım yine aynı sorunlar yine aynı sorunlar. Bir ben de varda bir ben mi çözemiyorum acaba? 1 aydır çözmeye çalışıyorum artık gına geldi bırakacağım bu işleri. Rica ediyorum biriniz işe yarar birşey söyleyin. Burdan da bir fayda bulmazsam, bırakacağım oyun işlerini.

Jacky' Alıntı:
olması gereken yerde gölge yok olmaması gereken yerde gölge var.

Bunun tek nedeni üst üste binen(overlapping) UV yüzeylerinin olması. Ya lightmap UV'lerinde sıkıntı var ya da lightmap için editörün kullandığı UV kanalı yanlış.

Mümkün değil hocam, hiç üst üste binen yok aralarında mesafe bırakıyorum

Directional light ı movable yap ve herkesin dediği gibi lightmap resolution ları tekrar gözden geçir derim, ayrıca Jacky nin de dediği üzere yanlış UV kanalını kullanıyor olabilirsin.

"Directional light ı movable yap" ı bump lıyorum(bildiğim kadarıyla UV gözetmeksizin gölge çıkaran realtime bir işlem çünkü). Gölge bırakan değil de gölge düşen yüzeylerin size larını kontrol ettiğini varsayarak, build açılır kutusundan lighting quality i production yapmanı öneriyorum öncelikle.

Not: Uvwbox mapping ile muhakkak çözersin ama bu tam bir çözüm değil tabi. (Yine de, eğer modelleri 3ds max den alıyorsan unwrap kullanmadan da bir test et bakalım box uvw mapping ile. )

Eğer bunların hiç biri işe yaramazsa projeyi farklı bir yere kopyalayıp; prosedürel aktörler hariç her şeyi sil. Teknik hata barındırmadığını düşündüğün hazır bir objeyi projene çağır ve kaba taslak bir sahne kur. Tekrar build et. Eğer bu da işe yaramazsa Unreal'ı verify etmeyi dene.