Merhabalar, bu konuda sizlerle paylaşmak istediğim bir döküman var. Alex Gazulin adlı Level Designer abimiz WorldOfLevelDesign sayfasında paylaşmış olduğu Map Creation Guidelines adlı anket tarzı bir belgeyi bir arkadaşımla beraber yarım saatte çevirebildiğimiz en temiz türkçeye çevirdik. Yöneticilerin bu konuyu beğenilirse sabitlemelerini istiyorum.
İngilizce ve Türkçe halini buradan indirebilirsiniz (Word Dosyası)
Güvenlik ve kurallar doğrultusunda indirme linkini kaldırdım. Yakın zamanda dosya içeriği buraya yazılacaktır...
Haritanızı yapmaya başlamadan önce mutlaka bu soruları okuyun ve hepsini cevaplamaya çalışın. Cevaplayamadıklarınız sizden ne istiyor bunu bir düşünün ve yapın. Örneğin haritanın önce kabaca bir kuşbakışı çizimi gibi. Bunları cevapladıktan sonra isterseniz bir çıktı alın. Haritayı yapmaya başlayınca buna arada bir bakın. Kendi sözüme uymuş muyum? diye bir sorun kendinize.
Umarım level dizayncı arkadaşların işine yarar. İyi forumlar
Güvenlik ve kurallar doğrultusunda indirme linkini kaldırdım. Yakın zamanda dosya içeriği buraya yazılacaktır...
Haritanızı yapmaya başlamadan önce mutlaka bu soruları okuyun ve hepsini cevaplamaya çalışın. Cevaplayamadıklarınız sizden ne istiyor bunu bir düşünün ve yapın. Örneğin haritanın önce kabaca bir kuşbakışı çizimi gibi. Bunları cevapladıktan sonra isterseniz bir çıktı alın. Haritayı yapmaya başlayınca buna arada bir bakın. Kendi sözüme uymuş muyum? diye bir sorun kendinize.
Umarım level dizayncı arkadaşların işine yarar. İyi forumlar