Buggiman

Yeni üye
1 Eki 2015
48
11
0
35
(34) İstanbul Anadolu
Birinci lvl da yanıma 10 tl alıyorum ve ikinci lvl a geçiyorum fakat ikinci lvl da yanıma aldığım para 0 tl olarak gözüküyor.İlk lvl da aldığım paranın yada eşyanın diğer lvllarda da görünmesini istiyorum

Bir Game Instance blueprinti oluşturun(Project Settings > Map&Modes bölümünden de kullanılan game instance olarak bunu gösterin) ve değişkeni buradan get/set yapın. Game Instance oyun açık olduğu sürece çalıştığı için leveller arası geçişte de verileri aktarabilir. Oyunu kapatıp açtıktan sonra da aynı veriye ulaşmak isterseniz bir save sistemi oluşturmanız lazım tabi.

Jacky' Alıntı:
Bir Game Instance blueprinti oluşturun(Project Settings > Map&Modes bölümünden de kullanılan game instance olarak bunu gösterin) ve değişkeni buradan get/set yapın. Game Instance oyun açık olduğu sürece çalıştığı için leveller arası geçişte de verileri aktarabilir. Oyunu kapatıp açtıktan sonra da aynı veriye ulaşmak isterseniz bir save sistemi oluşturmanız lazım tabi.

Çok teşekkür ediyorum gerçekten

Bir Game Instance blueprinti oluşturun(Project Settings > Map&Modes bölümünden de kullanılan game instance olarak bunu gösterin) ve değişkeni buradan get/set yapın. Game Instance oyun açık olduğu sürece çalıştığı için leveller arası geçişte de verileri aktarabilir. Oyunu kapatıp açtıktan sonra da aynı veriye ulaşmak isterseniz bir save sistemi oluşturmanız lazım tabi.[/quote]

Yapmak istediğim 'Float' türünden "Player Money" değişkenini diğer level2 ye aktarmak. Dediğiniz gibi Game instance oluşturdum ve Game instance olarak belirledim. Game Instance blueprint içerisinde "Player Money" değişkeninin "TotalMoney" değişkenine eşitledim ve level2 level Blueprint'inde basit bir şekilde ekrana yazdırmak istedim fakat başaramadım. level2 ye geçtiğimde ve R tuşuna bastığımda 0.0 çıktısını alıyorum. Herhangi bir fikriniz var mı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 9Ekli dosyayı görüntüle 8

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    70.5 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.png
    3.png
    74.7 KB · Görüntüleme: 10
Karakter BP içinde EventBeginPlay ile Get Game Instance > Cast to gameinstanceismi > Get Total Money > bununla da Set Player Money yapmanız lazım ki oyuncu her yaratıldığında güncellensin o değişken. Ve Total Money değişkenini Event Init ile karakter BP'den set yapmayın. Game instance yaratıldığında zaten ortada karakter yok, olsa da parasın "0" Her para aldığınızda karakter BP içinden get game instance > get total money yapmanız, aldığınız parayı ona ekleyip sonra tekrar Set total money yapmanız gerekli. Kafa karıştırdıysam söyleyin screenshot atayım.

Jacky' Alıntı:
Karakter BP içinde EventBeginPlay ile Get Game Instance > Cast to gameinstanceismi > Get Total Money > bununla da Set Player Money yapmanız lazım ki oyuncu her yaratıldığında güncellensin o değişken. Ve Total Money değişkenini Event Init ile karakter BP'den set yapmayın. Game instance yaratıldığında zaten ortada karakter yok, olsa da parasın "0" Her para aldığınızda karakter BP içinden get game instance > get total money yapmanız, aldığınız parayı ona ekleyip sonra tekrar Set total money yapmanız gerekli. Kafa karıştırdıysam söyleyin screenshot atayım.

Dediğiniz gibi yaptım da 2. kısmı anlamadım gerçekten kafam durmuş durumda. level1 de trigger üzerinden aldığım parayı level2 ye taşıyıp gösteremiyorum. 

Ekli dosyayı görüntüle 1Ekli dosyayı görüntüle 2

Şu şekilde yaptım çok mu saçmalamışım?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    106.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 2.png
    2.png
    90.2 KB · Görüntüleme: 10
  • 3.png
    3.png
    79 KB · Görüntüleme: 11