nurisural

Üye
8 Eyl 2015
102
9
18
(48) Muğla
Arkadaşlar Merhaba,

Çalıştığım Ios oyunu uzerinde takıldığım bir nokta var. Kısaca özetlemek gerekirse Level Blueprint'imde oluşturduğum pawnvector isimli vector değişkenini, interface blueprint aracılığı ile Widget Blueprint'ime getirmem gerekiyor. Ama bunu yapamıyorum. Yardımcı olabilen varsa çok sevinirim.

İyi çalışmalar dileklerimle,

Ekli dosyalar

• level blue print.jpg
    level blue print.jpg
    195.9 KB · Görüntüleme: 15
  • blue print interface.png
    blue print interface.png
    219.7 KB · Görüntüleme: 12
  • widget blue print.png
    widget blue print.png
    233.9 KB · Görüntüleme: 9
SoloWarrior' Alıntı:
Create widget yaptığında return çıkışı ile widget içindekilere erişebilirsiniz.

Evet ama benim amacım Level Blueprint'teki oluşturduğum bir veriyi widget'a aktarmak. Yani return ile yaptığımız şeyler yine Level Blueprint'i etkiliyor ve veriyi Widget blueprint'e aktarmıyor. Internette araştırdığım kadarıyla Level Blueprint'teki veriye direk erişime izin yok. Ancak ve belki Blueprint interface lerle ulaşılabiliniyor ve bunu pek yapan bir tutorial göremedim. Yine de yanılıyorsam beni düzeltip bir ekran görüntüsü gönderirmisiniz?

Teşekkürler,

Return value den kontrol edebiliyorsunuz dedim ya.

Bu yarattığınız widget için geçerli olur sadece.

Tam istediğiniz nedir?

Maalesef şu anda bilgisayara erişimim yok.

SoloWarrior' Alıntı:
Return value den kontrol edebiliyorsunuz dedim ya.

Bu yarattığınız widget için geçerli olur sadece.

Tam istediğiniz nedir?

Maalesef şu anda bilgisayara erişimim yok.

Kardeş çok açık yazdım ne istediğimi Level blueprint'imdeki bir variable değişkeni Widget wizard blueprint'ime getirmek bütün amacım. Senn söylediğin şekilde olmuyor. Örnek: pawnvector değişkeni level blueprint'te x=100 y=50 z=0 bu veriyi widget wizard'daki vector değişkenine getirip atamam gerekiyor.

Tamam işte.

Widget bp de aynı türde bir variable oluştup widgeti yarattığında return value pinini sürükleyerek o değişkeni set olarak çağıracaksın.

Olay bundan ibaret.

Nasıl bir değer gireceğin sana kalmış.

Eğer hala anlamadıysan pc açıp atarım.

SoloWarrior' Alıntı:
Tamam işte.

Widget bp de aynı türde bir variable oluştup widgeti yarattığında return value pinini sürükleyerek o değişkeni set olarak çağıracaksın.

Olay bundan ibaret.

Nasıl bir değer gireceğin sana kalmış.

Eğer hala anlamadıysan pc açıp atarım.

Kardeş günlerdir uğraşıyorum denedim olmuyor. Evet bir ekran görüntüsü atabilirsen gerçekten çok yardımcı olursun.

cahitburak' Alıntı:
nurisural' Alıntı:
Kardeş çok açık yazdım ne istediğimi Level blueprint'imdeki bir variable değişkeni Widget wizard blueprint'ime getirmek bütün amacım. Senn söylediğin şekilde olmuyor. Örnek: pawnvector değişkeni level blueprint'te x=100 y=50 z=0 bu veriyi widget wizard'daki vector değişkenine getirip atamam gerekiyor.

Bu başlığı inceleyebilir misiniz?
http://www.unrealengineturkiye.com/level-blueprintten-cast-etme-konusu.html

Konuyu inceledim kardeşim. Hatta yabancı sitelerde ve unreal documentation'da inceledim. Amacım kolaya kaçmak değil kesinlikle. Zaten çok tıkandığım için bu konuyu açtım ve interface blueprint'leri bir türlü kavrayamıyorum. Umarım bu konuda esaslı bir ders olur ve herkes faydalanır.

Siz gayet açık yazmışsınız, SoloWarior' da gayet açık izah etmiş. Eğer söylediği şekilde yapamadıysanız, yaptığınız kadarını söyleyin ki nerede yanlış yaptığınızı söyleyelim.
image.png

Muhtemelen Widget üzerindeki bileşen (Text, Button) her ne ise onun değerini değiştirmek için gerekli "Binding" işlemini yapmadınız. Ama sizin yapmanız gereken benim gibi yaptığınız kadarını gösterip, bizden beklentinizin nerede hata olduğunu bulmak olmasıydı. Diğer türlü nerelerde hata yapmış olabileceğiniz hakkında tahminler yürütmemizi beklemeniz doğru olmaz.

cahitburak' Alıntı:
Siz gayet açık yazmışsınız, SoloWarior' da gayet açık izah etmiş. Eğer söylediği şekilde yapamadıysanız, yaptığınız kadarını söyleyin ki nerede yanlış yaptığınızı söyleyelim.
image.png

Muhtemelen Widget üzerindeki bileşen (Text, Button) her ne ise onun değerini değiştirmek için gerekli "Binding" işlemini yapmadınız. Ama sizin yapmanız gereken benim gibi yaptığınız kadarını gösterip, bizden beklentinizin nerede hata olduğunu bulmak olmasıydı. Diğer türlü nerelerde hata yapmış olabileceğiniz hakkında tahminler yürütmemizi beklemeniz doğru olmaz.

Öncelikle evet aradığım buydu ve çok teşekkür ederim.

Diğer konuya gelince evet binding işlemlerini sanırım doğru yapamamışım ve bu konuda çok teşekkür ediyorum. Set etmek dahil herşeyi daha önce denemiştim ve bilmediğim birşeyi size doğru aktaramadım. Fakat sizin yaptığınız kadarını göstermeye resimlerle çalıştım yukarıda resimlerden inceleyebilirsiniz. Amacım tartışmak değil, çok teşekkür ederim.

Asıl problem şu ki; olmayan şeyler hakkında tahmin yürütüyoruz. Acaba widget mı oluşmadı, acaba widget bileşeni mi oluşmadı, acaba widget'ın değeri mi sabit kaldı gibi. Bir de biraz ofansifleştiğinizi sezdim. Problem yok. İyi çalışmalar.

cahitburak' Alıntı:
Asıl problem şu ki; olmayan şeyler hakkında tahmin yürütüyoruz. Acaba widget mı oluşmadı, acaba widget bileşeni mi oluşmadı, acaba widget'ın değeri mi sabit kaldı gibi. Bir de biraz ofansifleştiğinizi sezdim. Problem yok. İyi çalışmalar.

Tekrar merhaba,

Öncelikle kesinlikle ofansifleşmeye çalışmadım, eğer böyle bir algı oluşturduysam ki oluşturmuşum peşinen herkesten özür diliyorum. Dediğim gibi amacım tartışma yaratmak değil.

Herkese iyi çalışmalar diliyorum.