xinush

Yeni üye
10 Haz 2022
2
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Dostlar selamlar, okulda hevesle aldığım bir seçmeli animasyon dersin bir proje yapıyoruz. bir şehir tasarladık ama benimkinin boyutu 50gb kadar. bunların 90%ı kullanılmayan şeylerden geliyor. ideali 4-5 gb imiş. ben de projemde kullanmadığım ama kütüphaneden yüklediğim şeyleri silmeye ne zaman kalksam uyarı alıyorum projede kullanılıyor vs diye. henüz projeye başlarken kullanacağım assetler ile bir dosya hazırlamam gerekiyormuş fakat o adımı en başta kaçırdım. şu an bir çözümü var mı bu kullanılmayan assetleri projeden silerken kullanılanları tutmanın? yoksa tek tek silmeye devam mı edeyim.

Başka bir proje oluşturup kullandığın assetleri oraya migrate edersen sadece kullanılmış olan assetlerin kopyasını yeni projeye taşır. Böylelikle proje boyutu daha az bir projen olmuş olur. En basit haliyle yaptığın level'e sağ tıklayıp asset actions kısmından migrate dersen o level'i olduğu gibi içindekilerle birlikte yeni projeye kopyalar.

yeni bir proje oluştur, mevcut projende açtığın özellikler ve pluginleri yeni projede de aktive et. eski projende levellerin bulunduğu klasöre git, kullanacağın haritları ctrl ile seç, sağ tık migrate-> yeni projenin klasöründe contenti seç(içine girme) enter.