Thunderbolt

Aktif üye
7 Ocak 2016
188
27
28
28
(22) Edirne
blindsightames.net
Arkadaşlar Çoğu Kişinin Bundan Haberi Olduğunu Sanmıyorum Kaldı ki Bende Üniversitede Hocamızın Fon Kaynakları (kickstarter,crowdfounding ...) konular üzerine konuşma açması ile öğrendimki ülkemizde oyun sektörü dahil birçok sektörde devlet yardımı bulunabiliyor. 
[img=600x400]http://i.hizliresim.com/Rk8dzZ.jpg[/img]

Bende bu konu üzerinde biraz araştırma yaptım öncelikle destek alabilmek için girişimcilik eğitimi almanız gerekiyor oda zaten kosgeb tarafından ücretsiz olarak veriliyor ders saati 36 saate düşecek sanırım haftanın belirli günleri dersleri alarak tamamlamanız ve lisansı almanız gerekiyor. Daha Sonra İş Planı Oluşturarak projeniz ile birlikte kosgeb'e başvuruda bulunuyorsunuz.  www.kosgeb.gov.tr  Kurul Sizin Projenizi Değerlendirmeye Alır.
Projeniz ve İş Planınız Eksiksiz Olduğu Kanısına Varılır ise desteklenecek iş Planının Destek Tutarlarına Karar Verilir.
Destek Süreci İse Şunlardır:
• Kosgeb ile sözleşme imzalanması
• Desteklenen harcamalara ait fatura ve ödeme belgelerinin Kosgeb’e teslim edilmesi

• Kosgeb hizmet merkezi tarafından girişimcinin iş yerinin ziyaret edilmesi ve tespit
tutanağının doldurulması ( Bu aşamadan sonra Kosgeb destek konusu ödemeleri yapmaya başlar)

• Kurulun destekleme kararı aldığı işletme giderlerinin aylık olarak Kosgeb’e sunulması

Burada unutulmaması gereken en önemli hususlardan biri ise sıfır faizli desteğin sadece makine ve teçhizat alımları için fatura karşılığı ve Kosgeb’e banka teminat mektubu verilebilmesi halinde kullanılabileceğidir.

Yani Sizin Harcamalarınız İlk Etapta Kendi Cebinizden Çıkacak . Lakin Bu Harcamaları Faturaya Dökerek Kosgeb'e Bildirmeniz Halinde Ödemeler Tarafınıza Gerçekleştirilecek.
Gelelim Oyun Geliştiricilerinin Destek Miktarlarına .
Bir Ara Kosgebin Kendi Sitesinde Bu Miktarların yazılı Olduğu Linki Bulmuştum Ancak Şimdi Bulamıyorum Aklımda Kalanı Söyliyeyim 
Projeye Göre 40 Bin ABD Doları İle 600 Bin ABD Doları Arası Değişiyor.

Tam yazacaktım arkadaş gayet güzel açıklamış ^^ Şuanda devletimiz teknoloji alanında hangi konuda doğru düzgün destek verebilmişki böyle bir konuda destek versin. Hiç inanasım gelmiyor ne yazıkki. Çok çok çaplı ve duyulmuş birşey olmadığı sürece dikkat etmezler kanımca. Ama Kore öylemi...

Adamlar daha 1999 yılında bir oyun sürdüler piyasaya. Şuanda hala adı duyulan, devam eden ve oynanan bir oyun. Silkroad Online ı hatırlayanınız varmı? Senelerce devlete kazandırdığını geçtim birde firmalaşıp  yüzlerce kişiye bakmayı başardı...
Şunu şöyle bırakayım. inceleyin bir ^^
http://www.mmoskop.com/forum/1091-dunden-bugune-silkroad-online-ve-joymax-tarihcesi.html
PS:2003 de yapımına başlandı diyor fakat 99 daki final odysey sro nun başlangıcı diyebileceğimiz bir oyun ^^ Adamlar biz bunu daha güzel yaparız bak 3D diye bişey çıktı demişler sro çıkmış :D
PS2: Oyun Kore yapımı ve Çin baz alınmış ve farkettinizmi bilmiyorum Turizm Bakanlığı desteği veriyor. Düşünsenize.. Türkiye de de şöyle devlet desteği ile bir tarihi oyun yapılsa mükemmel olmazmı abi? Adamlar SRO yu öyle bir yapmışki benim çine karşı inanılmaz bir sempatim gelişti. Bu oyunu görüpde oralara giden yüzbinlerce kişi oldu ki bi kaç arkadaşımında gitmişliği var. Adamlar tam amacına ulaştılar yani bukadar güzel birşey olabilirmi başka? Yeni gelen patchler ile Constantine(İstanbul) da gelmişti hatta, ben her ne kadar benzetemesemde. Ozamanlar öyleymiş gerçide neyse :D
PS3: Şunuda şöyle bırakayıp eski resimleri. 2005 deki resimlerine bakın birde gelişim gözle görülür düzeydeki şuanki bir çok oyunla hala yarışır düzeydeydi. Boyutuna göre bu grafiğe hala inanamıyorum yani ben ^^
http://www.mmoskop.com/forum/1091-dunden-bugune-silkroad-online-ve-joymax-tarihcesi.html