DeveloperPHOBOS

Yeni üye
7 Eyl 2015
111
7
0
(54) Sakarya
Merhaba benim aklıma takılan bir soru var. Klavye ile ekrana yazdıgım hud ı (Diyelim 15 yazıyor)bunu değiştirip 10 yapabilmek sonrasında ise bunu kaydetmek yani bir sonraki seferde motoru açıtımda bu sayıyı 10 görmek bunu nasıl yapabilirim?

sanırım nasıl yapıcagım aklıma geldi ::D  sorun yok hallettım

Daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? HUD ve motor kavramlarında biraz yanlış anlaşılma var gibi. Editör üzerinde, geliştirme aşamasında bir nesneye ait bir değerin mi kaydedilmesini istiyorsunuz; yoksa oyununuz oynanırken menü üzerinde yapılan bir değişikliği (oyun ayarları gibi) mi kayıt altına almak istiyorsunuz?

Geliştirme aşaması değil . Olay şu oyuncu tarafından klavye ile değiştirilebilen bir değişken yapıp bunu ekranda göstermek. Yani oyun içi olarak geliştirme kısmında değil. Örneğin duvarda ("yaşınız :")  yazıyor burda ben klavyeden 18 yazıcam sonra duvardakı yazı ("yaşınız:18) olucak olay bu hocam ve bır sonrakı oyunu açışımda yıne orası 18 olucak

Öncelikle PlayerController'ınız üzerinden kameraya erişin. Buradan bir RayCast yapıp, bahsettiğiniz duvar ile etkileşimini(overlap) kontrol edin. Eğer oyuncu kamerası yeterince yakın ve doğru bir açı ile bu duvara bakıyorsa; duvar üzerindeki Text Component'e(Ray'in hit bilgisinden yararlanarak) erişin ve değerini; klavye girişlerine göre değiştirin. Son olarak; oyununuzu kaydedin. Bir sonraki açılışta herşey kayıtlı yerden devam etsin(save/load game sistemi). Yada dosya işlemleri kullanarak sadece text'in değerini kaydedin ve yükleyin.