mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
608
2
44
28
Karakterin elindeki kılıca Capsule Collision ekledim. Bu capsule Herhangi bir karaktere değdiğinde hasar vermesini istiyorum, Child BP dahil. Tutorial videoları biraz karışık geldi veya istediğim gibi değil. 
Ben bişyler yapmaya çalıştım ama sıkıntılar çıkıyo mesela karakterim Child BP vurduğunda kendiside hasar alıyo veya kılıç, ben tuşa basmadan Child BP'e değdiğinde de hasar veriyo. Bana kısa bi BP yapıp foto atabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. 
Sadece örnek BP istiyorum Fazla detaya gerek yok.

(Veya Capsule Collision yerine. Kılıca Socket ekleyip o şekilde de olabilir.) Teşekkürler

Buyrun arkadaşlar. Replicate edilmiş bi Damage sistem yapmaya çalıştım. Aslında sorunsuz çalışıyor Ama karakterin kılıcı kendisine de hasar vuruyor ve atak anim çalışmadan her temasda hasar veriyo. Ben Karakterin  kendine hasar vermemesini, ve hasar sisteminin yanlızca tuşa basınca çalışmasını istiyorum. Ama önceliğim Kendisine hasar vermesini engellemek. Şu da aklınızda olsun.  Client ile Server ayn BPı karakteri kullanıyor.

[img=1024x720]

Karakter bazlı oyunlarla uğraşmıyorum açıkçası ama sana 2 şey söyleyebilirim şu foto üzerinden, 1 adam kılıçla vuracağı zaman tuşa bastığında true ve skill animasyonu sona erdiğinde false olacak bir boolean eklersen ve bunu branch ile begin overlap için belirleyici olarak kullanırsan kılıç kafasına göre damage atamaz, 2 apply damage türünü değiştir ve ignore self seçenekli bir apply damage kullan ki kendin damage almayasın

nonlinear' Alıntı:
Karakter bazlı oyunlarla uğraşmıyorum açıkçası ama sana 2 şey söyleyebilirim şu foto üzerinden, 1 adam kılıçla vuracağı zaman tuşa bastığında true ve skill animasyonu sona erdiğinde false olacak bir boolean eklersen ve bunu branch ile begin overlap için belirleyici olarak kullanırsan kılıç kafasına göre damage atamaz, 2 apply damage türünü değiştir ve ignore self seçenekli bir apply damage kullan ki kendin damage almayasın

1. dediğini zaten yapmıştım ama belki daha iyi çalışan bi alternatif durum olabilir diye sordum aslında ama dediğin şekilde kullancam artık.
2. dediğin aslında hiç çözemediğim bi sorun. dediğin şekilde "Apply Radial Damage" var ama onun ignore'a Self bağlanmıyo.

mrtcnaslnts' Alıntı:
nonlinear' Alıntı:

1. dediğini zaten yapmıştım ama belki daha iyi çalışan bi alternatif durum olabilir diye sordum aslında ama dediğin şekilde kullancam artık.
2. dediğin aslında hiç çözemediğim bi sorun. dediğin şekilde "Apply Radial Damage" var ama onun ignore'a Self bağlanmıyo.

self nodu uzatıp "make array" yazarsan bağlayabileceğin pure fonksiyon oluşur ;)

nonlinear' Alıntı:
mrtcnaslnts' Alıntı:

self nodu uzatıp "make array" yazarsan bağlayabileceğin pure fonksiyon oluşur ;)

Evet bağlayabildim ama yine hasar alıyorum :) delircem

nonlinear' Alıntı:
mrtcnaslnts' Alıntı:
Evet bağlayabildim ama yine hasar alıyorum :) delircem

pardon ama imkansız, acaba mümkün olabilirmi diyip denedim kesinlikle damage almıyor, bir foto atarmısın nasıl yaptığına dair

Kardeşim öncelikle İlgin ve yardımların için teşekkür ederim Çözemezsekte canın sağolsun. Benim yaptığım sistem biraz karmaşa. Bu yüzden anlayamamak normal. Şimdi oyunda 2 ayrı karakter olursa dediğin gibi  imkansız ama durum öyle değil.  Sana durumu şöyle anlatayım

Oyunda sadece 1 BP karakter var. 
Bu BP karaktere Skeletal mesh olarak bi sword ekledim. Ve bu sworda da collision Box Ekledim. (Hasarı Bu Collision Box veriyo)
Oyunu Dedicated olarak çalıştırdığımda . ÖRN. Sen evinde Client1 oldun Ben Client2 oldum senle vs atııcaz
Tabi bu sırada İkimizde Aynı BP karakteri kullanıyoruz. Controller'imız vs.aklına ne geliyosa herşeyimiz aynı
İkimizde birbirimize hasar verebiliyoruz burda problem yok ama kendi kılıcımızın Collision'u kendimize değdiğinde bize de damage vuruyo. 
Acaba Sorun ikimiz de aynı BP karakteri kullanıyorz diyemi oluyo.
Çnkü sen Saldırı tuşuna bastığında "Blueprint kodu" Senin Collision Box'a, benim kullandığım "Character Mesh'e" hasar vurmasını söylüyo. Ama o "Character Mesh'i" Sen de kullandığın için Sana değdiğinde sende hasar yiyorsun. işte sıkıntı burada çıkıyo.

bak şunu atlıyorsun, sen kendi clientında player 0 sın o da kendi clientında player 0 ama server üzerinde herkesin kendine ait bir uniqID si var, binlerce oyuncusu olan multiplayer oyunlarda herkese ayrı karakter yazılımı tabii ki yok herkes child kullanıyor. yani sen ignore self dediğinde single player oyunda 0 multiplayerda senin ID numaran üzerinden bunu yapıyor, bence sen başka bir yerlerde yanlış yapıyorsun o yüzden foto at dedim. İllaki ben böyle yapıcam diyorsan player state i baz alarak any damage event üzerinde damage causer da kontrol ettirerek hasar aldırırsın ki zaten kimin kimi öldürdüğünü belirlemek için böyle de yapman gerekiyor. bak şu şekilde ID görüntüleyebilirsin ama bu her oyuna girdiğinde değişecektir, sabit bir ID gibi düşünme

OrG9L3.png
[/url][/img]

nonlinear' Alıntı:
bak şunu atlıyorsun, sen kendi clientında player 0 sın o da kendi clientında player 0 ama server üzerinde herkesin kendine ait bir uniqID si var, binlerce oyuncusu olan multiplayer oyunlarda herkese ayrı karakter yazılımı tabii ki yok herkes child kullanıyor. yani sen ignore self dediğinde single player oyunda 0 multiplayerda senin ID numaran üzerinden bunu yapıyor, bence sen başka bir yerlerde yanlış yapıyorsun o yüzden foto at dedim. İllaki ben böyle yapıcam diyorsan player state i baz alarak any damage event üzerinde damage causer da kontrol ettirerek hasar aldırırsın ki zaten kimin kimi öldürdüğünü belirlemek için böyle de yapman gerekiyor. bak şu şekilde ID görüntüleyebilirsin ama bu her oyuna girdiğinde değişecektir, sabit bir ID gibi düşünme

OrG9L3.png
[/url][/img]

Anlıyorum. Fotoyu attım zaten önceki sayfaya. Dediğin gibi biyerlerde yanlış yapıyorum ama neresi olduğunu bilemedim. Bu mevzu uzar gider gibime geliyor zaten burdan çözmek zor gibi :) ben birkaç tutorial videosu flan izleyp düzeltmeye çalışcam artık. Ama yinede sana teşekkür ederim :)