qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Merhabalar

Projeye giriş videosu yaptım matinee olarak Ana menuden oyuna başlayınca matinee olan level i açıyor, onu oynuyor ve matinee nin sonunda bir sonraki level' e bağlanıyor.
Ama sadece matinee ' nin olduğu level 800 mb tuttu, bende matinee olan leveli video formatında kaydedeyim diyorum.

Ancak Action diye bir programla kayıt etmeyi denedim 4.5 dk lık videoyu kaliteli olarak 1.3. GB a kaydetti, hadi o sorun değil detayları düşürürüm ama birde trail olduğu için videonun üstünde reklamı çıkıyor :eek:

Sizin video kayıt için kullandığınız program var mı? ( şu an fark ettim sadece bu soruyu yazsam yetermiş, açıklama yapmama gerek yokmuş ) :D

NOT: konuyu yanlış yere açtıysam affola.

Msi afterburner ile çekebilirsin.

Mkv formatında sıkıştırma yapabiliyor ve reklamsız.

Bunun yanında sıkıştırılmamış videoyu camtasia studio (ücretsiz) ile sıkıştırabilirsiniz.

Yada sony'nin bir programı vardı vegas dı sanırsam adı.

Answers Hub da gezinirken şunu buldum :
https://answers.unrealengine.com/qu...ny-ways-to-record-videos-take-screenshot.html
Cevabı veren de Jacky imiş, Jacky de uluslararası UE yardımlaşma başkanı gibi :D

Matinee' in kendi içinde video kaydetme sistemi varmış. Ama videoyu kaydettim 19 GB çıktı : o Kayıt ayarlarını en düşüğe çektim çözünürlüğü en düşüğe getirdim yine 1.2 gb çıktı video. S

Bende videoyu kaydedip daha sonra kaydettiğimi solowarrior'ın verdiği araçlarla bir daha kaydetmeyi deneyeceğim bakalım ne olacak : D

Bence msi after burner ile çek.

1080p full ayarda bir 4 dakikalık video 1 gb çıkarmıştı ama full kalite ayarları ve sıkıştırmasızdı.

Hem programın sıkıştırdığı hemde senin yapcağın sıkıştırma olacağı için kalite düşecektir ama boyutta inanılmaz azalacaktır.​

Kayıt yaptıktan sonra bir video düzenleyiciden veçirmen gerekiyor. Anlık kayıt aldığı için çok yer tutar, en basiti videoyu Movie Makera atıp tekrar kaydedersin daha az yer tutar.

Matinee kaydının o kadar kalın çıkmasının nedeni kayıpsız, ham formatta kaydedildiği için. Matinee çıktısını sonradan h264 gibi bir formata dönüştürmen lazım - Adobe Premiere veya herhangi bir video dönüştürme özelliğine sahip program olabilir. Yalnız o AnswerHub postunda da bahsettiğim gibi ses kaydetmiyor Matinee malesef, o yüzden sesi de başka bir programla kaydedip sonra Premiere gibi bir programda eklemen gerekiyor. :\ Bunlarla uğraşmak istemiyorsan ve Matinee animasyonunu oyun içinde minimum 30FPS ile çalıştırabiliyorsan Bandicam, Camtasia, vs. gibi bir program daha rahat olabilir.

camtasia studio yu indirdim. dediğinizi yaptım, 19 GB' dan 9 MB' a düşürdü : o Ama tabi kalite yerle bir. Şöyle 100-200 mb olsa yeter bana aslında. Şimdi camtasia studio' nun ayarları ile uğraşıyorum. Olacak gibi : )

Teşekkürler yardımlarınız için.

Ses olayını da fark ettim jacky, onuda camtasia studio ile yapabiliyorum sanırım. Eğer bundan bir sonuç alamazsam tek tek yapacağım söylediklerinizi : )