Merhaba arkadaşlar ben karlı bir atmosfer yapıyorum hafif maviye kaçan. Kholat gibi fakat mağaranın içi karanlık olsun istiyorum dışarıdan güneş vurudugu için mağara kapalı bile olsa içi koyu mavi oluyor tamamne karanlık yapmak için ne yapmalıyım.
leonscottkfm' Alıntı:Merhaba arkadaşlar ben karlı bir atmosfer yapıyorum hafif maviye kaçan. Kholat gibi fakat mağaranın içi karanlık olsun istiyorum dışarıdan güneş vurudugu için mağara kapalı bile olsa içi koyu mavi oluyor tamamne karanlık yapmak için ne yapmalıyım.
leonscottkfm' Alıntı:Merhaba arkadaşlar ben karlı bir atmosfer yapıyorum hafif maviye kaçan. Kholat gibi fakat mağaranın içi karanlık olsun istiyorum dışarıdan güneş vurudugu için mağara kapalı bile olsa içi koyu mavi oluyor tamamne karanlık yapmak için ne yapmalıyım.
UnRealKilled' Alıntı:leonscottkfm' Alıntı:Merhaba arkadaşlar ben karlı bir atmosfer yapıyorum hafif maviye kaçan. Kholat gibi fakat mağaranın içi karanlık olsun istiyorum dışarıdan güneş vurudugu için mağara kapalı bile olsa içi koyu mavi oluyor tamamne karanlık yapmak için ne yapmalıyım.
Sahnene Directional Light ekle Directional Light'ı Tam Mağaranın Önüne Koy. Olmazsa Bildir
leonscottkfm' Alıntı:UnRealKilled' Alıntı:Sahnene Directional Light ekle Directional Light'ı Tam Mağaranın Önüne Koy. Olmazsa Bildir
iyide bu sefer diğer directional lighti etkiliyor . Onu denediğimde diğeri bozuluyor çünkü tüm dünyaya etki ediyor.
cihatozdemir' Alıntı:leonscottkfm' Alıntı:Merhaba arkadaşlar ben karlı bir atmosfer yapıyorum hafif maviye kaçan. Kholat gibi fakat mağaranın içi karanlık olsun istiyorum dışarıdan güneş vurudugu için mağara kapalı bile olsa içi koyu mavi oluyor tamamne karanlık yapmak için ne yapmalıyım.
Kardeşim sol tarafta post procces effect adında birşey olması lazım. Ayarlarıyla biraz oyna anlarsın zaten. Ayarlarında karanlık yapma da var.
UnRealKilled' Alıntı:cihatozdemir' Alıntı:Kardeşim sol tarafta post procces effect adında birşey olması lazım. Ayarlarıyla biraz oyna anlarsın zaten. Ayarlarında karanlık yapma da var.
Post Procces Effect Yaparsan O Oyunu Etkiler. Adam Sadece Mağara İçresinde İstiyor.![]()
Phyrexian' Alıntı:Sahneye Post Process eklediğiniz zaman; belirlediğiniz parametrelerde olan değişikliği sadece sınırları içerisinde uygular ki eğer "Unbound" özelliğini seçmezseniz.. Unbound özelliğini açarsanız, Global Post Process haline gelir; yani boyutu default olarak kalsa bile; tüm sahneye etki eder.
Diğer soruna gelelim;
Yapmış olduğunuz kısım kapalı olsa bile hala içeride maviye kaçan bir fog tarzı bir ışık varsa; Skylight yüzündendir. Sadece mağara içerisinde karanlık olmasını istiyorsanız; mağara içerisinde Post Process volume ekleyip "Auto Exposure" özelliğinde olan parametreleri biraz oynamanız gerekebilir. Min - Max Brightness özelliği işinize yarayacaktır..
cihatozdemir' Alıntı:UnRealKilled' Alıntı:Post Procces Effect Yaparsan O Oyunu Etkiler. Adam Sadece Mağara İçresinde İstiyor.![]()
Kardeşim post procces efektinin sınırları var tüm oyunu etkilemiyorki![]()
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.