furkanxdgs4

Yeni üye
14 May 2016
153
9
0
Belirtilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Ben açık dünya oyunu şeklinde bir oyun yapacağım arkadaşlarımla ve karakterin koşma hızı, yürüme hızı ve zıpladığı yüksekliği ayarladım. Ancak ilk defa mı oluyor bilmiyorum ama karakterim ayak bileğinden altı tamamen yerin içinde ve sadece koşarken veya zıplarken görünüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

furkanxdgs4' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Ben açık dünya oyunu şeklinde bir oyun yapacağım arkadaşlarımla ve karakterin koşma hızı, yürüme hızı ve zıpladığı yüksekliği ayarladım. Ancak ilk defa mı oluyor bilmiyorum ama karakterim ayak bileğinden altı tamamen yerin içinde ve sadece koşarken veya zıplarken görünüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Character Blueprint üzerinde Meshi Capsule Collider içinde biraz yukarı taşımalısınız.

cahitburak' Alıntı:
furkanxdgs4' Alıntı:

Character Blueprint üzerinde Meshi Capsule Collider içinde biraz yukarı taşımalısınız.

Az önce çözdüm teşekkür ederim. Karakerin yakından bakım bölümünde bulunan çevresindeki halkaların boyunu 112cm yaptım ve çözüldü. 
Ancak şuan başka bir sorunum var. Karakterimi ilk oynama başladığımda varsayılan hızda gidiyor ama koşmaya bastığımda ayarladığım hızda gidiyor. Koşmayı bıraktığımda ise ayarladığım gibi GTA 5deki şekilde adım adım gidiyor. Ancak varsayılan hız bir türlü adım adıma ayarlanmıyor. Nasıl yapabilirim? Bir de GTA 5'deki Su efekti gibi bir efekti ücretsiz bulmam mümkün mü? Eğer mümkün değilse arkadaşım o kalitede su efekti yapabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

furkanxdgs4' Alıntı:
Az önce çözdüm teşekkür ederim. Karakerin yakından bakım bölümünde bulunan çevresindeki halkaların boyunu 112cm yaptım ve çözüldü. 
Ancak şuan başka bir sorunum var. Karakterimi ilk oynama başladığımda varsayılan hızda gidiyor ama koşmaya bastığımda ayarladığım hızda gidiyor. Koşmayı bıraktığımda ise ayarladığım gibi GTA 5deki şekilde adım adım gidiyor. Ancak varsayılan hız bir türlü adım adıma ayarlanmıyor. Nasıl yapabilirim? Bir de GTA 5'deki Su efekti gibi bir efekti ücretsiz bulmam mümkün mü? Eğer mümkün değilse arkadaşım o kalitede su efekti yapabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Movement Component üzerinde Max Walk Speed değerini azaltmalısınız. Bunu Shift gibi bir tuşa atayıp BP üzerinde aşağıdaki gibi çözebilirsiniz.
4445-shifttosneak.png

furkanxdgs4' Alıntı:
Bir de GTA 5'deki Su efekti gibi bir efekti ücretsiz bulmam mümkün mü? Eğer mümkün değilse arkadaşım o kalitede su efekti yapabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu soru arkadaşınızı tanımadan cevaplanamaz.

Genel olarak sorularınızı sormadan önce forumda araştırma yapın. Gerek ücretsiz içerikler gerekse de temel sorularınız hakkında birçok cevap bulunmakta.

cahitburak' Alıntı:
furkanxdgs4' Alıntı:

Movement Component üzerinde Max Walk Speed değerini azaltmalısınız. Bunu Shift gibi bir tuşa atayıp BP üzerinde aşağıdaki gibi çözebilirsiniz.
4445-shifttosneak.png

furkanxdgs4' Alıntı:
Bir de GTA 5'deki Su efekti gibi bir efekti ücretsiz bulmam mümkün mü? Eğer mümkün değilse arkadaşım o kalitede su efekti yapabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu soru arkadaşınızı tanımadan cevaplanamaz.

Genel olarak sorularınızı sormadan önce forumda araştırma yapın. Gerek ücretsiz içerikler gerekse de temel sorularınız hakkında birçok cevap bulunmakta.
Hız sorununu kafama artık o kadar takmıyorum. Şuan performansı düşürmeyecek şekilde çimenler de ekledim. Sadece duvar gibi yerlere 3D Modelleme yardımı lazım. 
Şunu sormak istiyorum. Ben şimdi harita yapmaya başlayacağım da haritayı yaparken hepsini bir yer üzerinde mi yapayım? Yani bir zemin yapayım. Ve o zemin üstüne binaları yerleştirip karakterlerin evlerini mi yapmalıyım? Yoksa ayrı ayrı mı yapılması lazım? Mesela Vice City'de kapının ağzına gelince siyah bir ekranla dairenin içine ışınlanıyorduk. GTA 5'de ise evlere, dükkanlara hep kendimiz yürüyerek giriyorduk. Yürüyerek girmek için hepsini bir zemin üstünde mi toplamam lazım?
Bir de şu GTA 5'de olan Day N'ight olayını nasıl yapabilirim? GTA 5'de Gündüz 12DK'ydı ancak ben bunu 1 saat yaparak daha uzun bir gündüz yapmak istiyorum. Hikayemin bir kısmı akşam saatlerinde geçtiği için Day N'ight şart.

gün döngüsü konusunda youtubeye "unreal engine day night cycle" yazarsan işine yarayacak basit anlatımlı ingilizce dersler bulabilirsin. model kısmına gelirsen eğer ;
bir noktaya gelip seni başka bir noktaya ışınlamasını istiyorsan kapısı ile beraber birleşik bir bina tasarlayabilirsin
değilse ;
kapı boşluğunu tasarımda bırakırsın, ekstra olarak bir kapı tasarlar o boşluğa yerleştirirsin ve kapının önüne trigger eklersin kapının açılım matinesi felan "
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
" sonra kapının önüne gelince atadığın tuşu kullanarak kapı açılır ve binaya erişirsin.

kahink11' Alıntı:
gün döngüsü konusunda youtubeye "unreal engine day night cycle" yazarsan işine yarayacak basit anlatımlı ingilizce dersler bulabilirsin. model kısmına gelirsen eğer ;
bir noktaya gelip seni başka bir noktaya ışınlamasını istiyorsan kapısı ile beraber birleşik bir bina tasarlayabilirsin
değilse ;
kapı boşluğunu tasarımda bırakırsın, ekstra olarak bir kapı tasarlar o boşluğa yerleştirirsin ve kapının önüne trigger eklersin kapının açılım matinesi felan "
" sonra kapının önüne gelince atadığın tuşu kullanarak kapı açılır ve binaya erişirsin.

Dediğinizi çok anlamadım ama şöyle yapmayı düşünüyorum. Karakterin kendi evi veya kuaför gibi yerlerin kapısının önüne TriggerBox koyacam ve ben geçerken kapı kendi kendine açılacak. Hatta orayı kapıyı ittirdikçe açacak şekilde yapsam çok daha güzel olur (Bilmiyorum. Rehberlere ne diye aratayım?).
Gündüz gece olayını ise o yazdığım arada deniyordum ancak 1 saate yakındır finali yapamıyorum. 
Buradaki gibi her şeyi yapıyorum ancak 7:50'de hani sağda "Sun" ve "BP Sky Sphere" var ya. Orada Sun'u sorunsuz olarak Light Source seçiyorum ancak altta BP Sky Sphere'i bir türlü seçmeme izin vermiyor program. Eğer onu seçmeden denersem ise onunla ilgili bir çok hata raporu veriyor. Onu da seçersem sorunsuz olacak. Kalan yerler tamamen aynı adamın yaptığıyla. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, bende de aynı sorun belirdi. Animasyonlarımı dışardan dahil etmiştim. Karakteri yukarı taşıdığımda ayak bilekleri düzeliyor ama bu sefer de belirlediğim animasyonlardan birisinin gerçekleşmesi gerekirken havada başlıyor. Yani ayak bileği yüzeyin altında olursa sorun yok, karakterimi yukarı taşıdığımda (Collider içerisinde) ise animasyonlar yukarıda başlıyor. Bunların merkez noktalarını nasıl sabitlerim ya da bu sorunu nasıl çözebilirim? Animasyon kısmı içerisinde karakterimin yerden yüksekliğini nasıl değiştirebilirim ya da?