Makstosei

Yeni üye
24 Eki 2017
11
1
0
(34) İstanbul Avrupa
Basit bir iki video izleyerek çok az birşeyler yaptım oluşturduğum iki adet karakter var birisinin (ön) diye tanımlanacak pek net birşeyi olmadığı için herhangi bir yön ihtiyacım olmadı ama yürüyen ateş eden bir bot yapmaya gelince iş tosladım kaldım. karakter haritada bir doğrultuya benim bakıp linetrace attığım yere git'de yapıyorum ama o karakter örn: gittiği rastgele yerin yönüne dön deme olayını yapamadım.(komiğinize gidebilir gülmeyin lütfen :) aşağıdaki resimdeki gibi birşey denedim ama animasyon fena saçmalıyor. ben yön veremeyince; karakterin baktığı nokta sabit şekilde, sağa sola ileri geri yürüyen animasyonlar bulup kurtarmayı denedim ama bu şekilde bir değişken kurup (NAND) fonksiyonlarıyla x artıyor>Y duruyor>moving(karkater hareket ediyor[anladığım kadarıyla bu işe yarıyor standart gelen TPSbp'den aşırdım]) 3 şartı sağlıyorsa ileri gitsin diyorum eğer moving not boolen ise idle oynasın diyorum lakin ikisi arasında mekik dokuyor.

kısacası karaktere nasıl kendi yönünü verebilirim? elinde bununla ilgili güzel (mümkünse türkçe tabiki) video olan varmı acaba?

NOO6EL.png

Blendspace kullanarak hız ve yöne göre belirli animasyonlar uygulayabilirsiniz.

Demek istediğiniz şu galiba:

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Kombo saldırı yapmak için blendspace kullanımından bir örnek:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.