Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Kırmızı noktadan spawn olan karakter(yeşil ile işaretledim)  , mavi ile işaretli karakteri takip ediyor fakat resimlerde görüldüğü gibi
takılmalar oluşuyor , yeşil ile işaretlenmiş karakterin duvarlara yada objelere takılmadan mavi karakteri takip etmesini nasıl sağlarım ?

OBnNzA.png

687bG3.png

Bu da takip sistemi için kullandığım nodelar

zYvL19.png

Bunları sırasıyla dener misiniz. Her biri ayrı çözümlerdir.

• Simple Move To yerine Move To deneyin. Muhtemelen sorununuz bu.
  • Move To üzerindeki Acceptance Radius değeri ile oynayın.
  • Navmesh bu engelleri de kapsıyor ancak bu engeller karakterin geçemeyeceği colliderlara sahip olabilir mi? Navmesh ve collision da gösterebilir misiniz?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, oyun 2 boyutlu olunca bazı farklar var mı acaba. UE4' de pek 2 boyutlu deneyimim yok.

Bu arada küçük bir hatırlatma:

Character' i Pawn' dan ayıran en önemli özelliklerden birisi hareket kabiliyeti(ability to move around). Karakterinizin Character olduğunu varsayıyorum.

cahitburak' Alıntı:

• Navmesh bu engelleri de kapsıyor ancak bu engeller karakterin geçemeyeceği colliderlara sahip olabilir mi? Navmesh ve collision da gösterebilir misiniz?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, oyun 2 boyutlu olunca bazı farklar var mı acaba. UE4' de pek 2 boyutlu deneyimim yok.

Character' i Pawn' dan ayıran en önemli özelliklerden birisi hareket kabiliyeti(ability to move around). Karakterinizin Character olduğunu varsayıyorum.

Move to denedim objeler arasında daha rahat hareket ediyor fakat duvarlara yine takılıyor.Youtube da navmesh brain diye bir video buldum ona bakıyorum şimdi.

top down game yapacağımız için kamerayı ortografik kullanıyoruz , level a küp koyup her köşesine texture eklesek bile sadece üst tarafı gözüküyor.Yeteri kadar 2d video bulamadığımız için 3d için yapılmış videoları 2d ye uyguluyoruz.Karakter animasyonlarınıda flipbookla yapıyoruz.

cahitburak' Alıntı:

Duvarlarda bir sıkıntı varmış , normalde brush ile yaptığım objelerin etrafı beyaz olarak gözüküyordu fakat brush ile yaptığım duvarın etrafı normal gözüküyordu tekrardan duvar oluşturduğumda sorun çözüldü