mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
589
2
43
28
Selam
Thirdperson karakterim var kontroller default durumda. Kontrol tuşlarında karakter sağa sola kendisi dönüp hareket ediyor kamera dönmeden biliyorsunuz. Buraya kadar sorun yok kullanıyorum bu sitemi. Ancak elimde silah var sağ mouse tıkladığımda camera karaktere biraz yaklaşıyor ve karakter nişan alıyor. Bu esnada A, S ve D tuşlarına bastığımda karakterin dönmeden sağa sola geriye hareket etmesini istiyorum ama sadece nişan aldığımda. Konu çok basit farkındayım ama TPS projesiyle uğraşmadım hiç. Bunu nasıl ekleyebilirim. UE5 Üzerinden çalışyorum.
Özetle A, S ve D tuşlarına basınca karakter dönnmesin yan yan yürüsün ya da geriye doğru.

Sağa sola dönünce kamerayla birlikte pawn'ın da dönmesini sağlayanı şeyi details panelden bul (control rotation olabilir, desired ile başlayan isim vardı bu da olabilir, control yaw yazıp da aratabilirsin. biri movement kısmında, diğeri camera'ya basına çıkar. deneme yanılma artık pek hatırlamıyorum) Bunu bul, blueprint kısmında sağ tıkladıktan sonra bu tik açık ise kapat, kapalı ise aç. Set et yani.

Valla Character movement içerisinde Rotation rate var. Nişan alacağım zaman onun değerini 0 olarak set etmeyi denedim çözüldü. Miss gibi oldu