Joseph Hardrock

Yeni üye
2 Ağu 2017
4
0
0
(6) Ankara

Maalesef resim yukleyemedim, ue4 'ün youtube kanalında blueprint 3rd person game videolarını izliyorum. Karakterin hareket kısmında şöyle bir sorun var: haritada belli bir x y koordinatları var, x+ devamlı w tuşuyla ilişkili, x- s tuşuyla, y+ d tuşuyla,y- a tuşuyla ve karakterin yönünü çevirsem bile aynı x y koordinatları çalışıyor, yani normalde w ile ilerken sağa dönünce d tuşuyla ilerliyor, bunu nasıl düzeltirim, şimdiden teşekkürler.

Tamam arkadaşlar, problem çözüldü. Youtube daki yorumlarda buldum. Break rotator ile make rotator arasında sadece y yi değil aynı zamanda z yi de bağlamak gerekiyormuş. Bu arada anlayamadigim yeni bir yer var, break rotator ve make rotator u açıklayabilir misiniz? Benim eksenlerle problemim var gibi duruyor :).

"Break Rotator" bazı eksenleri görmezden gelmenizi sağlamak demek doğru bir tanımlama değildir. Eksik bilgi vermeyelim @UnLucky. "Break Rotator", bir "Rotator" veri tipinin içerisin de belirli kendi eksenlerine ayrılmasını sağlar. Üç adet float veri tipine ayrılır. Bunlar Pitch(Y ekseni), Roll(X ekseni), Yaw(Z ekseni) dir

Bahsettiğiniz method Method bir FRotator kopya parametresi alarak geçerek 3 adet referans parametresi ile float veri tipi döndürüyor. 
https://docs.unrealengine.com/lates...et/UKismetMathLibrary/BreakRotator/index.html

Herhangi bir ekseni dahil etmeme gibi bir tanımlaması yok. Vektörü nasıl x,y,z gibi bileşenlerine ayırıyorsanız Break Rot ise basitçe Rotatorü ayırıyor.
Lütfen answerhub'dan gördüğnüz cevapları kopyalayıp buraya yapıştırmayın.

[UETR]Khubur' Alıntı:
"Break Rotator" bazı eksenleri görmezden gelmenizi sağlamak demek doğru bir tanımlama değildir. Eksik bilgi vermeyelim @UnLucky. "Break Rotator", bir "Rotator" veri tipinin içerisin de belirli kendi eksenlerine ayrılmasını sağlar. Üç adet float veri tipine ayrılır. Bunlar Pitch(Y ekseni), Roll(X ekseni), Yaw(Z ekseni) dir

Bahsettiğiniz method Method bir FRotator kopya parametresi alarak geçerek 3 adet referans parametresi ile float veri tipi döndürüyor. 
https://docs.unrealengine.com/lates...et/UKismetMathLibrary/BreakRotator/index.html

Herhangi bir ekseni dahil etmeme gibi bir tanımlaması yok. Vektörü nasıl x,y,z gibi bileşenlerine ayırıyorsanız Break Rot ise basitçe Rotatorü ayırıyor.

Sayın Khubur uyarınız için teşekkürler daha dikkatli olacağım. Ama "Lütfen answerhub'dan gördüğnüz cevapları kopyalayıp buraya yapıştırmayın." kısmını anlamadım ve açıklama bekliyorum ?

UnLucky' Alıntı:
[UETR]Khubur' Alıntı:

Sayın Khubur uyarınız için teşekkürler daha dikkatli olacağım. Ama  "Lütfen answerhub'dan gördüğnüz cevapları kopyalayıp buraya yapıştırmayın." kısmını anlamadım ve açıklama bekliyorum ?

Daha sonra düzenlediğiniz yanıt break rotatoru araştırdığınız answerhubdaki cevap ile aynı bilgileri içeriyor. Topluluktaki üyelere yanlış bilgiler vermeyelim.

[UETR]Khubur' Alıntı:

Öncelikle teşekkürler hocam, break rotator ün çalışma mantığını kavramaya başladım inşaallah. Yalnız izlediğim tutoriallerde karakteri ileri(get forward vector), sağa(get right vector gibi) vs. şekillerde yürütmek için önce break rotator ile karakterin mevcut konumunu üç eksene ayırıp sadece z eksenini make rotator ile birlestiriyorduk. Anlayamadigim kısım şu ki, normalde karakteri ileri yürütmek için harita da x ya da y eksenini almamız gerekmiyor mu? Eğer z eksenini alırsak karakterin ileri yürümesi yerine havaya doğru kalkması gerekmiyor mu? Bu kısımları tam olarak kavrayamadım hocam, mümkünse mantığı çizerek anlatabilir misiniz? Bu arada oyunların daha çok programlama kısmını seviyorum. Blueprint in mantığını anlamaya başladım. Blueprint in tüm tutoriallerini de izleyip uyguladım. Sizce başka youtube kanallarındaki blueprint videolarını mı seyretmeliyim(mesela game school online) yoksa oyun programlama sadece blueprint le olmaz, aynı zaman da başka öğrenmen gereken şeyler de mi var dersiniz? Şimdiden teşekkürler hocam.