leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhaba arkadaşlar ilk kez physics constraint kullanarak fiziksel bir araba yaptım (portatif). Ve yön tuşları ile "thruster" kullanarak hareket ettiriyorum . aracın dönüşü için ise rotate kullanıp rinterp ve event tick yardımı ile yumuşatarak dönüş sağlıyorum.

Burada 3 sorum olacak size..

1-)Thruster yerine ne kullanabilirdim ve daha sağlıklı olurdu ? Yoksa en mantıklı seçenek bu mudur ?
2-)Dönüşü yaparken rotate kullandım çünkü thruster yandan direkt olarak itiyor ve yönünü neye göre belirliyoruz hala anlamadım üzerine ok gibi bir çizelge yok çünkü.Çok kullanışlı bir şey gibi durmuyor. Bu tip fiziksel nesneleri hareket ettirmek için ne kullanabiliriz? Force kullandım oda pek gerçekçi durmadı.
3-)En önemli sorun fiziksel olan aracımın etkileşimini karakterle olan bağlantısını kesmek istiyorum. Örneğin karakterim aracın üzerine çıkarsa araç buga giriyior kilosu ne olursa olsun. Yani etrafa savruluyor karakterimin gittiği yönün doğrultusunda hareket ediyor vs. Bu sadece bu araç için geçerli değil her fiziksel objenin üzerine karakterinizle yürüyün karakter onu sürüklüyor saçma bir şekilde. Bunu nasıl engelliyoruz ? Ne yaparsam karakterim o araca müdahale edemez?
Can character step up seçeneği işe yaramıyor....

-Character araca binerken karakterin collision'unu "no collision" edersin ve ya  arac actorun içine karakter yerleştirirsin. Görünmez olarak ayarlarsın. Karakter araca bindiğinde görünür olarak ayarlarsın. Bu ikinci yöntemlede ne aracın kamerası nede arabanın collision'u karakterin collision'u ile çarbışmaz.

İlhamPerisi' Alıntı:
-Character araca binerken karakterin collision'unu "no collision" edersin ve ya  arac actorun içine karakter yerleştirirsin. Görünmez olarak ayarlarsın. Karakter araca bindiğinde görünür olarak ayarlarsın. Bu ikinci yöntemlede ne aracın kamerası nede arabanın collision'u karakterin collision'u ile çarbışmaz.

Doğrudur bunu biliyorum fakat ben karakteri araca bindirmek istemiyorum. Herhangi fiziği simule olmuş objenin üzerindeyken o objenin yerinde kalmasını istiyorum gerçek hayatta nasılsa. fakat karakter objenin üstüne çıktığında saçma sapan dönüyor obje fırlıyor bunu engellemem lazım. O araca binmesem bile üzerine çıkabilirim mesela fakat çıktığımda araç uçuyor... cevabın için teşekkürler.

Başka yöntemi yok. Bu ikisi sadece. Birde Karakterin Collision enabled kısmını no physices collision'a seçerek, aracın üstüne çıkıldığında fiziği hafifletir..