uygar16

Yeni üye
21 Eki 2017
2
0
0
(16) Bursa
Ben unreal engine 4 kullanmaya yeni başladım.ders veren videoları izleyerek ilerliyorum.Paper2D oyunu yapmak istiyorum ama karakter koymak istediğim zaman karakteri koyduğumda arka planı beyaz ise beyaz,siyah ise siyah görünüyor.o arka plandaki siyah görüntüyü nasıl sileceğim?sadece karakterin görünmesini istiyorum ama arka planı da alıyor içine.videolarda direk otomatikman onu siliyor program ama bende silmiyor neden ?

Ozzy' Alıntı:
Karakterinizin arkaplanı transparan mı ? Karakteriniz de hangi görsel uzantıyı kullanıyorsunuz ? Targa, png, jpg vb gibi.

PNG kullanıyorum önerilen o olduğu için.arka planı transparan değil bildiğiniz beyaz.hani paintte çizersiniz ya o tarz.Videolara baktığımda karakteri koydukları zaman düzenleme yaparken arka tarafı gri ve beyaz karelerle dolu oluyor.ben onu yapamıyorum o nasıl olacak?transparan dediğiniz  nedir tam bilmiyorum bu arada :D

uygar16' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
Karakterinizin arkaplanı transparan mı ? Karakteriniz de hangi görsel uzantıyı kullanıyorsunuz ? Targa, png, jpg vb gibi.

PNG kullanıyorum önerilen o olduğu için.arka planı transparan değil bildiğiniz beyaz.hani paintte çizersiniz ya o tarz.Videolara baktığımda karakteri koydukları zaman düzenleme yaparken arka tarafı gri ve beyaz karelerle dolu oluyor.ben onu yapamıyorum o nasıl olacak?transparan dediğiniz  nedir tam bilmiyorum bu arada :D

Transparan dediğim sizin tabiriniz ile " arka tarafı gri beyaz karelerle dolu oluyor" Adobe Photoshop indirebilirsiniz ve sihirli silgi aracına gelerek beyaz tarafa tıklayın ve arkasını transparan yapın. Daha sonra png olarak kaydedin ve Unreal Engine import edin.