caner07

Yeni üye
10 Şub 2022
2
1
0
(7) Antalya
Merhaba arkadaşlar;
Sahnemde ileri ve geri ok butonlarım var. Bir de kameram var. Kameram sırayla 20 farklı noktaya gidip duraklıyor. 
Sormak istediğim soru ileri butonuna tıkladığımda kameram bir kademe gitsin. geri butonunu tıkladığımda kameram bir kademe geri gelsin. Bu şekilde 20 farklı durağım var. Örnek videoyu aşağıya bırakıyorum. Bunun blueprintini nasıl yapacağım. play stop şeklinde yapabildim sadece. Bununla ilgili eğitim videosu veya önerilerinizi söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

BUYUR SENİN İÇİN YAPTIM BİR ÖRNEK.İÇERİĞİNİ ARAŞTIRIP ÖĞRENMEN İÇİN AÇIKLAMA SATIRLARI DA BIRAKTIM.

https://drive.google.com/file/d/1Zq_fqrBV88EVZtp57JGHu8_TPbk_4og0/view?usp=sharing

SENİN İÇİN HAZIRLADIĞIM VİDEO :

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Mantık aşağıda yazılı:

Kamerayı hareket ettirmeyeceksin ki. O görünmesini istediğin her bir yere camera ekle ayarla ve daha sonra Level blueprint içerisinde o kameraları arraya al. Bir tane integer değişken oluştu "0" daha sonra yukarı ok tuşuna basınca o integer 1 artsın ama kamera arrayının lengthinden az ise artsın. Çünkü toplam kamera 8 ise 8 e geldiğinde 9 a geçemez ya daha artmayacak ya da 9 dan 0 a geçecek tekrar.
Aynı şekilde de aşağı ok ile 1 eksilt o da 0 dan sonra 9 a geçebilir.

Kamera geçişini ise getplayercontroller > SetViewTargetWithBlend ile yapacaksın. O an ki arrayının indexine ait olan aktörü de çekip koyacaksın. Aklıma başka bir şey gelmedi.

Ya da tek tek yine aynı şekilde amele gibi uğraşacaksın. İşte integer değerim 1 ise şu kamerayı SetViewTarget yap 2 ise diğerini yap gibi.

Kamerayı blueprint aktörü oluşturup onun içine de koyabilirsin.