Etki

Yeni üye
28 Mar 2017
14
3
0
(6) Ankara
Herkese merhaba, konuyu doğru yere mi açtım hiç emin değilim. (Yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim.)

Soracağım soru; 
Sıfırdan bir projeye başladığınızda kendinize nasıl bir yol haritası çizip, plan yapıyorsunuz.
Yani önce oyun arayüzünden başlayıp daha sonra harita falan gibi mi, yoksa ihtiyacınız olacak olan materyallerin listesini yapıp bunları modelleyerek mi işe koyuluyorsunuz?

Herkese iyi çalışmalar.

Ciddi bir oyun projesi için konuşmak gerekirse bizim izlediğimiz yol şöyle;

1-Yıllık-Aylık-Haftalık planlar(Kişilere görev dağılımı ,bütçe vs)
2-Senaryonun yazılması(Baştan aşağı en ince detayına kadar yazılmalı sonradan kesinlikle değiştirilmemeli)
3-Eğer ekipte yapabilen var ise 2d sanat çizimleri(Bunlar harita olabilir modellerin çizim olabilir,Sanat tasarımına başta ihtiyaç yok fakat kabataslak çizimler kesinlikle şart ,işleri çok hızlandırıyor)
4-Modellerin tasarlanması(Karakterler static,skeletal meshler)
5-Base materyallerin tasarlanması ,modelleri boyamak
6-Oyun mekaniklerinin yazılması.(4ve 5 ile farklı kişiler tarafından eş zamanlı yapılmalı,UI gibi işlerde bu kısımda)
7-Harita tasarımları
8-Mekanikleri haritaya entegre etmek(Mekanikleri yaparken ayrı bir projede çalışmak her zaman daha iyidir,o yüzden o adım bittikten sonra bunları haritalara entegre etmek gerekicek,bu adımda haritaya canlılık katan ögeler de ekleyebilirsiniz)
9-Işıklandırmalar
10-Eğer oyununuzda var ise seslendirmeler ve kamera çekimleri(Bu adım senaryo yazıldıktan sonra herhangi bir zamanda yapılabilir,fakat son adımda yaparsanız herşey bitmiş olacağından daha sağlıklı olur)
11-Oyunun test aşaması(Bugların temizlenmesi)
12-Reklam
13-Oyunu piyasaya sürmek ve geliştirmeye devam etmek

Eksik kısımlar varsa düzeltebilirsiniz arkadaşlar