ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
Şimdi arkadaşlar oyunuma katil adını koymak istiyorum (isimler örnek)

Ama katil isminde bir film var.

Telif konusunda bir sıkıntı olurmu?

Birisi oyun birisi film.

Film ile oyunun hiçbir şekilde bağlantısı yok.

Eser sahibi bana dava açabilirmi aynı isimden dolayı?

(Film 1980-1990 arası çıkmış :D )

Aslında sorun olur ama oyunun ne kadar patlayacağına bağlı, best seller oyun yaparsan adamlar uğraşır belki, Ama film yapımcıları senin oyunu duyacak da, türkiye den bir avukat tutacaklar, buradan dava açıp, amerikada o kararı tanıtacaklar vs. vs. Kimse uğraşmaz. Zaten sen özel kişisin, onlar şirket çok sıkıntılı ve uzun bir dava olur.
Game of Thrones diye zilyon tane düşük bütçeli oyun çıktı, kimse uğraşmıyor : )

Sen bir oyun yap, milyon dolarlar kazan, amerikadaki yapım şirketi isim hakkı için sana dava açsın, masrafın neyse ben karşılayacağım : )

qukla' Alıntı:
Aslında sorun olur ama oyunun ne kadar patlayacağına bağlı, best seller oyun yaparsan adamlar uğraşır belki, Ama film yapımcıları senin oyunu duyacak da, türkiye den bir avukat tutacaklar, buradan dava açıp, amerikada o kararı tanıtacaklar vs. vs. Kimse uğraşmaz. Zaten sen özel kişisin, onlar şirket çok sıkıntılı ve uzun bir dava olur.
Game of Thrones diye zilyon tane düşük bütçeli oyun çıktı, kimse uğraşmıyor : )

Sen bir oyun yap, milyon dolarlar kazan, amerikadaki yapım şirketi isim hakkı için sana dava açsın, masrafın neyse ben karşılayacağım : )

Milyon dolar kazanıp milyar dolar ödemeyelimde :)

Milyon dolarlara 4$ lik oyun satarak ulaşılmaz fakat yüksek fiyatları bir oyuncu olarak haksız görüyorum(maliyeti 0 olan bir oyun için :) )

Bu arada hocam herhangi bir telif olayında icerigi kaldırmamız için süre veriyorlarmı?

Zaten onun davası 1-2 yıl sürer o arada olmadı değiştirip mahkemeye bildirirsin, dava konusuz kalır : )

Eğer bildiğimiz isimse sıkıntı çıkmaz binlerce benzer isim var neden sorun çıksın. Ama alınmış bir isimse daha doğrusu nick gibi birşeyse yani örnek veriyorum iron man dersen bu sıkıntı yaratıcaktır. Demek istediğimi anlamışsındır umarım ^^ Ama okadar korkulacak birşey olmaz, sana direk dava açmazlar öyle birşey olursa. Öncelikle iletişime geçip ismi değiştirmeni isterler. Örneğin WarZ adında bir oyun vardı. WarZ diye filmde var bildiğiniz gibi. Bu sebeble adamlar iletişime geçip isim değiştirmelerini aksi takdirde dava açılacağını söylediler ve oyun şuan Steam'de İnfestion Survivor Stories olarak geçiyor ^^ Ayrıca oyun ismi konusunda çok dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum ben. Bir oyunun ismi bence oyunu yansıtır. Olmayan ve güzel bir isim verirsen ilgi çeker, merak edilir ^^