Takker

Yeni üye
24 Haz 2020
21
0
0
28
(34) İstanbul Anadolu
Oyunumda bir evin içerisindeki ışıkları statik hale getiriyorum, böylece performans artıyor, ancak build ettiğimde ışıklar kapalı oluyor yani sönüyor. Diğerlerini yaptığımda(station,movable), çok fazla performans düşüyor ve oyunum donuyor ama buildten sonra bir problem olmuyor. Diğer ışıkları statik hale getirdiğinde(evin dışındaki), düzgün çalışıyor ancak eve koyduğum ışıklarla ilgili bir sorun var. İnternette bulduğum şeyleri denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Resimlerde gördüğünüz gibi ışık build yaptıktan sonra söndü görebilmeniz için diğer ışığı sonradan ekledim, build yaptıktan sonra oda söndü zaten. Evin diğer yerlerinde de aynısı oluyor sorunun ışığın şuandaki yerinden olduğunu sanmıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
C6scsA.png

C6sXSH.png

4'ten fazla kesişen stationary light olmadığı zaman kasma yapmaması lazım. Zaten 4'ten fazla olunca diğerlerini movable'a çeviriyor otomatik olarak.
Yeni, boş bir haritada denediğinde de aynı şekilde bozuluyor mu aydınlatma?

Jacky' Alıntı:
4'ten fazla kesişen stationary light olmadığı zaman kasma yapmaması lazım. Zaten 4'ten fazla olunca diğerlerini movable'a çeviriyor otomatik olarak.
Yeni, boş bir haritada denediğinde de aynı şekilde bozuluyor mu aydınlatma?
4'ten fazla stationart light var o yüzden kasma oluyor. Yeni bir harita oluşturup burada tekrar deneme yaptım aynı sorunla karşılaştım evlerin içinde static yapınca ışık sönüyor ama haritanın, ev dışında boş alanlarında bu işlemi yapınca sorunsuz çalışıyor. Başka başka evleri yeni haritama ekleyip denedim hepsinde böyle bir problemle karşılaştım. Sorunum büyük ihtimalle evlerden dolayı veya kapalı alan olduğu için ama tam olarak sorunun neyden kaynaklandığını halen daha çözemedim.

Ev için kullandığın mesh'lerin lightmap UV'lerini tekrar kontrol et, doğru UV kanalının kullanıldığından emin ol. Herhangi bir hata yoksa sonrasında sorunun ev için kullandığın modellerden kaynaklı olup olmadığını anlamak için modelleri yeni bir projeye aktarıp dene. Orda da aynı şey oluyorsa sıkıntı modellerde, olmuyorsa proje ile ilgili bir sorun var demek.

Jacky' Alıntı:
Ev için kullandığın mesh'lerin lightmap UV'lerini tekrar kontrol et, doğru UV kanalının kullanıldığından emin ol. Herhangi bir hata yoksa sonrasında sorunun ev için kullandığın modellerden kaynaklı olup olmadığını anlamak için modelleri yeni bir projeye aktarıp dene. Orda da aynı şey oluyorsa sıkıntı modellerde, olmuyorsa proje ile ilgili bir sorun var demek.

UV'ler fotoğraftaki gibi UV Channel 1 bu şekilde boş görünüyor, ayar kısmını da fotoğrafta gösterdim. Yeni bir proje açıp aynı evi orda'da denedim ve sorun orda'da devam etti.
[url=https://hizliresim.com/GGwGHU][/url]

Evet, sorun UV'lerde. Hangi UV kanalını kullanırsa kullansın aynı sonucu alacaksın şu durmda malesef. Ya reimport edip Generate Lightmap UV's demen lazım ya da modelleme programında kendin üst üste binmeyen yüzeylerden oluşan UV hazırlaman gerekli.

Jacky' Alıntı:
Evet, sorun UV'lerde. Hangi UV kanalını kullanırsa kullansın aynı sonucu alacaksın şu durmda malesef. Ya reimport edip Generate Lightmap UV's demen lazım ya da modelleme programında kendin üst üste binmeyen yüzeylerden oluşan UV hazırlaman gerekli.

Başka bir projeye aynı nesneyi aktarırken Generate Lightmap UV diyorum ama yinede aynı sonucu alıyorum. Evin içini komple düzenlemiştim bütün projemin çöp olmasını istemiyorum yapabileceğim başka birşey var mıdır acaba?

Proje çöp olmayacak, dediğim gibi kendin UV hazırlaman lazım malesef UE otomatik olarak içinden çıkamadıysa. Aslında evi de tek bir parça olarak kullanmaman lazım statik aydınlatmada başarılı sonuç alabilmek için. Duvarları ayırıp herbirine ayrı UV hazırlamazsan tüm eve lightmap çözünürlüğü yetmeyecek ve gölgeler çok kötü hesaplanacak.

Jacky' Alıntı:
Proje çöp olmayacak, dediğim gibi kendin UV hazırlaman lazım malesef UE otomatik olarak içinden çıkamadıysa. Aslında evi de tek bir parça olarak kullanmaman lazım statik aydınlatmada başarılı sonuç alabilmek için. Duvarları ayırıp herbirine ayrı UV hazırlamazsan tüm eve lightmap çözünürlüğü yetmeyecek ve gölgeler çok kötü hesaplanacak.
Bu şekilde deneyeceğim yardımınız için teşekkür ederim.