bilgisistem' Alıntı:
Merhaba,

Autocad programında çizilmiş dwg uzantılı dosyayı unreal engine programı içerisine nasıl aktarabilirim ?

2 boyutlu planı bir imaj dosyası olarak çıkartaiblirsin. UE4 üzerinden bu imajın üzerine sürükleyerek BSP Brush ekleyip ayarlayabilirsiniz. Fakat imajınızın mm'ye göre ayarlamanız faydanıza olabilir.

5360-house_floorplan.jpg
5361-ue4.jpg

Sizin yaptığınız tam ihtiyacım olan çalışma olmuş, ancak kusuruma bakmayın bilgisizliğim yüzünden beceremedim.

Öncelikle "2 boyutlu planı bir imaj dosyası olarak çıkartaiblirsin." demişsiniz, ben autocad dosyasını önce pdf olarak export ettim, unreal engine programında pdf import edilmediğinden pdf dosyasını png uzantısıne çevirdim. Tabi dosya mb olarak olmasada ölçü anlamından büyük olduğu için önce programım kapandı, sonra dosyanın ölçüsünü biraz küçültünce oluşturduğum png dosyasını Materials kısmına attım. Küçültünce hatasız bir şekilde daha önceden oluşturduğum zemine bu matarials'i zemine yapıştırdım. Ama başarılı olamadım çünki renkler kırmızı olarak çıktı. Konu ile alakalı videolu bir anlatım var mı ?

Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

bilgisistem' Alıntı:
Sizin yaptığınız tam ihtiyacım olan çalışma olmuş, ancak kusuruma bakmayın bilgisizliğim yüzünden beceremedim.

Öncelikle "2 boyutlu planı bir imaj dosyası olarak çıkartaiblirsin." demişsiniz, ben autocad dosyasını önce pdf olarak export ettim, unreal engine programında pdf import edilmediğinden pdf dosyasını png uzantısıne çevirdim. Tabi dosya mb olarak olmasada ölçü anlamından büyük olduğu için önce programım kapandı, sonra dosyanın ölçüsünü biraz küçültünce oluşturduğum png dosyasını Materials kısmına attım. Küçültünce hatasız bir şekilde daha önceden oluşturduğum zemine bu matarials'i zemine yapıştırdım. Ama başarılı olamadım çünki renkler kırmızı olarak çıktı. Konu ile alakalı videolu bir anlatım var mı ?

Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

Materyaller RGB ve Alpha renk kanallarına göre değişiklik gösterir. Aradığınız yanıtın materyal maskeleme ile ilgli olduğu düşüncesindeyim.
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/Rendering/Materials/HowTo/Masking/

Aradığınız problemin yanıtı burada var fakat UE4 materyalleri hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, lütfen aşağıdaki video bilgileri size yardımcı olur.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Kurcalayarak bir şekilde yaptım ama nasıl yaptın derseniz hiç bir fikrim yok. En son Çizim ters bir şeilde çıkmıştı, zemini tersine doğru büyütüp takla attırdım bir şekilde hallettim. Yolladığınız linkleri mutlaka detaylı bir şekilde inceleyeceğim. Programa o kadar yeniyimki destek dahi almakta sıkıntı çekiyorum.

Ama en azından isteğimin mümkün olabileceğini sizin desteğiniz sayesinde öğrenmiş oldum ve yaptığınız paylaşımdan anladığım kadarı ile kurcalayarak bir şekilde hallettim.

Tekrardan teşekkür ederim.