Leon

Yeni üye
29 Nis 2017
49
2
0
Belirtilmemiş
Arkadaşlar UE' ye yeni başladım,ne nedir,nasıl yapılır aşamasındayım.İki sorum olacak.Birincisi İmport ettiğim hazır model binanın kapısında girilemiyor.İçi boş hale nasıl getiririm.ikincisi de fps projede sahneyi nasıl karanlık yaparım.Benim eklediğim ışıkların belli olması için.Teşekkürler.

Leon' Alıntı:
Arkadaşlar UE' ye yeni başladım,ne nedir,nasıl yapılır aşamasındayım.İki sorum olacak.Birincisi İmport ettiğim hazır model binanın kapısında girilemiyor.İçi boş hale nasıl getiririm.ikincisi de fps projede sahneyi nasıl karanlık yaparım.Benim eklediğim ışıkların belli olması için.Teşekkürler.

World Settings>LightMass ayarı sanırım bende tam bilmiyorum ama böyle olması lazım.

Leon' Alıntı:

Merhaba foruma hos geldiniz. Karakterinizin bulundugu ag ile binanin agi carpisiyor bu yuzden giremiyorsunuz herhalde. Carpismalari (Collision) yok etmelisiniz. Bunun icin sizi suraya alalim:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Teşekkür ederim.Videoyu izledim.Bende problem tam tersi modele yaklaşamıyorum.Aramızda görünmez engel var.İçine hiç giremiyorum.

Leon' Alıntı:
Teşekkür ederim.Videoyu izledim.Bende problem tam tersi modele yaklaşamıyorum.Aramızda görünmez engel var.İçine hiç giremiyorum.

Görünmez engel dediğiniz şey collision büyük ihtimalle, 

Objenin tüm collisionlarını silin. (objeye content browserda 2 kez tıklayarak açın,üstteki bir alanda collision adında üstüne gelince açılan bir menü var, menüden remove collision deyin.)

Evet söylediğinizi yaptım collisionlar gitti.Bu seferde duvarlardan geçiliyor.Duvarda collision olacak ama ara boşluklarda olmayacak.Bunu ayarlayamadım.Hangi collision seçilmeli.
Sanırım çözdüm.Model pek çok parçadan oluşuyor.Her parçayı tek tek Remove collision yapmak gerekli.
Collision olayını d öğrenmiş olduk böylece.Teşekkür ederim .